Haku

Finna.fi – Kulttuurin ja tieteen aarteet yhdestä osoitteesta

Finna.fi on hakupalvelu, joka kokoaa satojen kotimaisten toimijoiden aineistot saman katon alle. Monipuolisilla hakutoiminnoilla pääset helposti miljoonien aineistojen äärelle ilmaiseksi.

Millaisia aineistoja voit löytää?

Finna.fi:stä löydät monipuolisesti verkossa saatavilla olevaa aineistoa. Voit myös hakea tietoa kirjastojen ja arkistojen aineistoista, joita ei ole digitoitu tai joihin on rajoitettu pääsy.

Käytössäsi on muun muassa

Valokuvia Kirjallisuutta Lehtiä Karttoja Esineitä Taidetta Elokuvia

Kurkkaa, kenen aineistoja löydät Finna.fi:stä.

Kirjautumalla saat enemmän

Kirjautuminen Finna.fi:hin kannattaa. Kirjautumisen jälkeen voit

  • tallentaa lempiaineistosi suosikkilistoille ja jakaa ne muille
  • tallentaa hakuja muistiin
  • liittää yhden tai useamman kirjastokortin tiliisi, jonka jälkeen voit uusia lainoja ja tehdä varauksia näiden kirjastojen aineistoihin.

Monta tapaa käyttää Finna.fi:tä

Hakupalvelun lisäksi tarjoamme erilaisiin käyttötapoihin valikoituja sisältöjä. Lähde löytöretkelle!

Palvelu

Oikopolku tutkittuun tietoon

Finna.fi:stä löydät runsaasti kotimaista avointa tutkimustietoa, joita voit tutkia suoraan verkossa. Oikopolku tutkittuun tietoon auttaa sinua pääsemään tutkitun tiedon äärelle helposti. Sivulta löydät vinkkejä myös hakemiseen.

Haku

Avoimet oppimateriaalit

Finna.fi:stä löytyviä avoimia oppimateriaaleja voi hyödyntää oman osaamisen kehittämisessä, opiskelujen parissa tai opettajan työssä. Oppimateriaalien löytämisen apuna ovat oppimisen hakurajaimet.

Palvelu

Finna Luokkahuone

Finna Luokkahuoneessa on kiehtovaa sisältöä opettamiseen ja oppimiseen. Löydät yhdestä paikasta valmiit aineistopaketit opetukseen, poimintoja hyödyllisistä oppimateriaaleista sekä kiinnostavat lukupaketit.

Haku

Finna Street

Finna Street löytää historiallisia kuvia sieltä missä olet. Haku toimii laitteesi antaman sijaintitiedon perusteella. Parhaiten haku toimii ulkotiloissa mobiililaitteella. Kurkista menneisyyteen Finna Streetin avulla!

Kävijät kertovat

Lue tarinoita Finnan hyödyntämisestä ja aarteista, joita palvelusta voi löytää.