Sökning

Finna.fi – Kulturella och vetenskapliga skatter på samma adress

Finna.fi är en söktjänst som samlar material från hundratals inhemska aktörer på ett och samma ställe. Med mångsidiga sökfunktioner får du enkelt tillgång till miljontals material avgiftsfritt.

Vilket slags material kan du hitta?

I Finna.fi hittar du mångsidigt material som är tillgängligt på nätet. Du kan även söka information ur material i bibliotek och arkiv som inte har digitaliserats eller vars tillgång är begränsad.

Du har bland annat tillgång till

Fotografier Litteratur Tidningar Kartor Föremål Konst Filmer

Ta en titt på vilka aktörers material du hittar på Finna.fi.

Genom att logga in får du tillgång till mer

Det lönar sig att logga in i Finna.fi. Efter att du loggat in kan du

  • spara dina favoritmaterial på favoritlistor och dela dem med andra
  • spara sökningar i minnet
  • Efter att du loggat in kan du ansluta ett eller flera bibliotekskort till ditt konto för att kunna förnya lån och reservera material i dessa bibliotek.

Många sätt att använda Finna.fi

Utöver söktjänsten erbjuder vi olika sätt att använda utvalda material. Bege dig på upptäcktsfärd!

Service

En genväg till forskningsbaserad kunskap

Du hittar massor av inhemsk öppen forskningsinformation som du kan använda direkt på nätet. Genvägen till forskningsbaserad kunskap hjälper dig att enkelt komma åt till detta material. På sidan hittar du söktips.

Sök

Öppna lärresurser

I Finna.fi hittar du öppna lärresurser som hjälper dig att höja din egen kompetens, stödjer dig i studierna och i arbetet som lärare. Olika begränsningar för lärande hjälper dig att hitta lärresurser.

Service

Finna Klassrum

I Finna Klassrum finns fascinerande innehåll för undervisning och inlärning. På en och samma plats hittar du färdiga materialpaket för undervisning samt axplock ur nyttiga lärresurser.

Sök

Finna Street

Finna Street hittar historiska fotografier där du är. Sökningen sker utgående från platsinformation från mobilen. Bäst fungerar sökningen utomhus i mobilen. Blicka in i det förflutna med hjälp av Finna Street!

Besökare berättar

Läs berättelser om att utnyttja Finna, och om de skatter man kan finna där.