Haku

Ilman tiedettä eläisimme hyvin erilaista elämää. Tiede ja sen läpimurrot lisäävät hyvinvointiamme, jäsentävät maailmankuvaamme ja luovat pohjaa päätöksenteolle. Tutkitulla tiedolla on vaikutusta vain silloin, kun se tulee käyttöön. Finnan avulla pääset kotimaisen tutkimustiedon äärelle helposti yhdestä paikasta. Lue, miksi tutkittu tieto on tärkeää meille jokaiselle:

Tutkittu tieto on luotettavaa

Elämme keskellä tiedonpaljoutta, ja tietoa voi välittää kuka tahansa. Tieto voi olla tekaistua ja sillä saatetaan edistää omia tarkoitusperiä.

Tutkittu tieto perustuu sen sijaan aiemmin tuotettuun tietoon ja kriittiseen arviointiin. Tieteenteossa on sovittu yhteiset periaatteet, joita tutkijoiden on noudatettava. Tieteen luonteeseen kuuluu, että tutkimustulokset voivat muuttua uusien tulosten myötä. Näin ymmärrys tutkittavasti ilmiöstä muuttuu ja lisääntyy.

Finnan sisältämä tutkittu tieto on peräisin korkeakouluista, tutkimuslaitoksista ja niiden kirjastoista sekä viranomaisilta. Finna on paitsi hyvä väline uuden tiedon hankkimiseen, myös muualla julkaistun tiedon tarkistamiseen.

Finnan sisältämä tutkittu tieto on kirjastoammattilaisten hankkimaa, ja se on peräisin korkeakouluista ja tutkimuslaitoksista. Finna on paitsi hyvä väline uuden tiedon hankkimiseen, myös muualla julkaistun tiedon tarkistamiseen.

Tutkittu tieto ilahduttaa arjessa

Tutkitun tiedon aiheet lähtevät ympäröivän maailman ymmärtämisestä. Siksi tutkittu tieto auttaa meitä sukeltamaan arkisiinkin ilmiöihin syvällisemmin.

Finnassa voit helposti lähteä etsimään tietoa sanahaun avulla ja omista kiinnostuksen kohteistasi käsin. Anna tutkitun tiedon yllättää!

Hankalimmat asiat voidaan ratkaista tutkimustiedolla

Tutkittu tieto on avain monimutkaisten ongelmien ratkaisemiseen. Esimerkiksi koronapandemia on osoitus siitä, miten tutkitulla tiedolla – ja sen jakamisella välittömästi avoimesti – on löydetty nopeasti ratkaisuja pandemian selättämiseen.

Finnan avulla pääset uusimman tiedon äärelle, sillä palvelun taustalla toimivat tietokannat päivittyvät joka päivä.

Tutkittua tietoa on saatavilla vapaasti aiempaa enemmän

Suomessa ja kansainvälisesti on käynnissä avoimen tieteen murros. Se tarkoittaa, että tutkittua tietoa on tarjolla avoimesti maksullisten tiedejulkaisujen sijaan.

Finna on kätevä paikka avoimen, kotimaisen tutkimustiedon hakemiseen. Tiedon määrä kasvaa koko ajan, kun uusia tutkimusjulkaisuja syntyy ja lisää organisaatioita liittyy mukaan Finnaan.

Siirry tutkitun tiedon äärelle