Korkeakoulujen kirjastojärjestelmävaihdokset tuovat muutoksia Finna.fi-hakupalvelun käyttöön

Vuodenvaihteessa 2019-2020 seuraavien korkeakoulujen kirjastot vaihtavat kirjastojärjestelmänsä:

 • Itä-Suomen yliopiston kirjasto
 • Karelia-ammattikorkeakoulun kirjasto
 • Satakunnan ammattikorkeakoulun kirjasto
 • Seinäjoen ammattikorkeakoulun kirjasto
 • Tampereen yliopiston kirjasto
 • Turun ammattikorkeakoulun kirjasto
 • Turun yliopiston kirjasto
 • Åbo Akademin kirjasto

Jos olet käyttänyt valtakunnallisessa Finna.fi-hakupalvelussa kirjautumiseen jonkin edellä mainitun kirjaston korttia, poistuu nykyinen Finna-tilisi käytöstä 13.12.2019. Tilin poistuminen johtuu siitä, että järjestelmävaihdoksen jälkeen kyseistä korttia ei enää voi käyttää kirjautumiseen. Jos olet tallettanut tilillesi hakuja tai listoja suosikkiaineistoistasi, ota ne talteen viimeistään 13.12.2019. Voit palauttaa suosikit kirjastojen käyttökatkojen jälkeen 7.1.2020, kun rekisteröidyt uudelleen hakupalveluun. Kirjautumisen yhteydessä järjestelmä luo sinulle uuden Finna-tilin. Vaihtoehtoisesti voit heti luoda itsellesi uuden Finna-tilin käyttämällä kirjautumiseen Finna-tunnusta.

Jos olet käyttänyt kirjautumiseen HAKA-tunnusta tai erillistä Finna-tunnusta, tilisi ja sen sisältämät tiedot säilyvät ilman erityisiä toimenpiteitä.

Huomaa, että kirjastojärjestelmän vaihdoksen vuoksi linkit yllämainittujen kirjastojen aineistoihin eivät enää toimi suosikkilistoissa, vaikka aineiston tiedot ovat muilta osin tallessa.


Tampereen yliopiston ja Turun yliopiston kirjastojen kortit lakkaavat toimimasta Finna.fi-hakupalvelussa

Yllä kuvattujen muutosten lisäksi Tampereen yliopiston ja Turun yliopiston kirjaston kortit lakkaavat toimimasta valtakunnallisessa Finna.fi-palvelussa 16.12.2019 alkaen. Tämä tarkoittaa, että et voi enää uusia näiden kirjastojen lainoja etkä varata heidän aineistojaan Finna.fi-palvelussa. Muutokset korttien toiminnassa johtuvat siitä, että kirjastojärjestelmän lisäksi myös hakupalvelu vaihtuu molemmissa kirjastoissa. Kuitenkin molempien kirjastojen aineistot ja niiden saatavuustiedot näkyvät Finna.fi-palvelussa järjestelmävaihdosten jälkeen 7.1.2020 alkaen.

Jos olet käyttänyt Finna.fi:n Finna-tiliisi kirjautumiseen jommankumman kirjaston korttitietoja, voit luoda uuden Finna-tilin käyttämällä Finna-tunnusta, HAKA-kirjautumista tai jonkin toisen kirjaston korttitietoja. Voit sitten liittää tiliin mahdolliset muut korttisi ja tuoda siihen tallentamasi haut ja suosikkilistat.


Näin otat talteen suosikkilistasi

 1. Kirjaudu kirjastokortilla ja mene kohtaan Omat tiedot.
 2. Valitse kohta Lataa suosikit ja haut tiedostona.
 3. Luo joko Finna-tunnus, kirjaudu korkeakoulujen HAKA-tunnuksella tai jonkin toisen kirjaston korttitiedoilla ja tuo suosikit ja haut tiliisi.
Jos tarvitset lisätietoja, ota yhteyttä Kansalliskirjastoon osoitteeseen finna-palaute(at)helsinki.fi.