Haku

Tervetuloa Finna Luokkahuone -sivustolle!

Finna.fi on miljoonien kulttuuri- ja tiedeaineistojen koti. Finna Luokkahuone johdattaa näiden ainutlaatuisten sisältöjen pariin oppimisen näkökulmasta. Löydät Luokkahuoneesta museoiden, arkistojen ja opettajien kokoamia aineistopaketteja sekä valmiita tehtäväideoita. Luokkahuoneen sisällöt on suunnattu erityisesti peruskoulun ja lukion opettajille. Tutki, ihastu ja hyödynnä opetuksessasi!

Finnaa on helppo käyttää ja sieltä löytää turvallista materiaalia opetustyöhön.
opettaja, käyttäjäkysely 2019

Opettaja, tutustu kiehtoviin sisältöihin ja hyödynnä niitä opetuksessasi

Aineistopaketit

Valmiita aineistokokonaisuuksia kiinnostavista aiheista! Kurkkaa arkistojen, museoiden ja opettajien koostamat sisällöt eri oppiaineisiin.

Opeta tiedonhakua

Videoita, ohjeita ja tehtäviä tiedonhaun oppimiseen ja opettamiseen.

Oppimateriaalit

Finnan haulla löytyy myös avoimia oppimateriaaleja eri koulutusasteille.

Miksi käyttää Finnaa opetuksessa?

Finna tarjoaa luotettavia ja valikoituja sisältöjä, joista vastaavat alan ammattilaiset arkistoissa, museoissa ja kirjastoissa.

Löydät Finnasta esimerkiksi yli 1,3 miljoonaa historiallista valokuvaa. Kuvia on ihmisistä, paikoista, taideteoksista ja esineistä eri vuosisadoilta.

Finnassa on myös paljon muita kiinnostavia aineistoja, kuten elokuvia, vanhoja karttoja, taidetta, äänitteitä, digitoituja lehtiä, kirjeitä ja muuta kirjallista aineistoa - oikeastaan kaikkea sitä, mikä elävöittää ja täydentää oppituntiasi.

Aineistot soveltuvat melkein mihin oppiaineeseen tahansa. Niiden avulla voit helposti ideoida myös monialaisia oppimiskokonaisuuksia.

Finna soveltuu erinomaisesti monilukutaidon opettamiseen. Hakupalvelussa pääset käsiksi eri oppiaineille ja tieteenaloille ominaisiin aineistoihin.

Saat samasta aiheesta ja teemasta yhdellä haulla esille useita eri mediasisältöjä ja vieläpä eri näkökulmista: kirjoitettua aineistoa, erilaisia painettuja julkaisuja, tietoa esineistä ja monenlaista ääni- ja kuva-aineistoa.

Näiden erilaisten aineistojen hyödyntäminen oppitunneilla syventää laaja-alaista käsitystä tekstistä, tukee kriittistä ajattelua ja ohjaa oppilasta monipuolisten tietolähteiden käyttöön.

Finna on monipuolinen hakupalvelu, jonka käyttö on helppoa ja turvallista. Finna soveltuu tiedonhakuun peruskoulusta alkaen.

Yksinkertaisimmillaan Finnan haku toimii pelkällä sanahaulla, mutta erilaisten rajaimien käyttö mahdollistaa luovan ja tutkivamman otteen. Ammattilaisten kuvailemat aineistot helpottavat lähdekriittistä tarkastelua, sillä aineistojen yhteyteen on merkitty selkeät lähdetiedot.

Finnassa sinun on helppo tehdä aineistojen käyttöoikeudet tutuiksi niin itselle kuin oppilaillekin CC-lisenssien avulla.