Haku

Aineiston tarjoajat

Sadat kotimaiset arkistot, kirjastot, museot ja muut toimijat ovat tuoneet kulttuurin ja tieteen aarteensa löydettäviksi Finnaan.

Tutustu alla olevaan listaukseen aineiston tarjoajista.

Mitä listan kuvakkeet tarkoittavat?

Löydät lisätietoa aineiston tarjoajasta, kuten tietoja palveluista, aineistoista ja palvelupisteistä.

Näet kyseisen aineiston tarjoajan aineistot Finna.fi:ssä.

Kirjastot

Yleiset kirjastot

Finnassa voit tarkastella useiden yleisten kirjastojen aineistoja samalla haulla. Mukana olevat kirjastot tarjoavat kirjoja, lehtiä, äänitteitä, elokuvia ja paljon muuta suoraan verkossa tai lainattavaksi paikan päältä. Useat kirjastot tarjoavat mahdollisuuden esimerkiksi varata ja uusia lainoja suoraan Finna.fissä.

Yleisten kirjaston aineistot Finna.fi:ssä

Kaukopalvelukirjastot yleisille kirjastoille

Laajasti ruotsinkielisiä aineistoja tarjoavat kirjastot

Korkeakoulukirjastot

Mukana olevat korkeakoulukirjastot tarjoavat esimerkiksi tutkimuskirjallisuutta, artikkeleita ja opinnäytteitä suoraan verkossa tai lainattavaksi paikan päältä korkeakoulukirjastoista. Osa korkeakoulukirjastoista tarjoaa mahdollisuuden esimerkiksi varata ja uusia lainoja suoraan Finna.fi:ssä.

Korkeakoulukirjastojen aineistot Finna.fi:ssä

Erikoiskirjastot

Erikoiskirjastot ovat nimensä mukaisesti erikoistuneet tiettyyn aihepiiriin. Kyseessä voi olla esimerkiksi yhdistyksen, yrityksen tai muun toimijan yhteydessä toimiva kirjasto. Erikoiskirjastojen aineistoista löytyy tiettyyn rajattuun aiheeseen liittyvää kirjallisuutta, tutkimusta, esineitä tai kuvia.

Erikoiskirjastojen aineistot Finna.fi:ssä

Arkistot

Mukana olevat arkistot ovat tuoneet löydettäväksi verkossa saatavilla olevia aineistoja, joihin kenellä tahansa on vapaa pääsy. Jos aineistoon ei ole suoraa pääsyä Finnassa, siihen on useimmiten mahdollista tutustua paikan päällä arkiston tiloissa.

Arkistojen aineistot Finna.fi:ssä

Museot

Finnan kautta löydät esineitä, kuvia, taideteoksia ja runsaasti muuta aineistoa, johon voisit muuten tutustua vain museovierailulla.

Voit kerätä museoiden aineistoja omille suosikkilistoille sekä ladata kuvia suoraan itsellesi käyttöoikeuksista riippuen.

Museoiden aineistot Finna.fi:ssä

Muut aineiston tarjoajat

Muut aineistot Finna.fi:ssä

Finnassa on mukana kotimaisia julkaisuarkistoaineistoja tarjoavia tutkimuslaitoksia ja muita toimijoita, jotka tuovat Finnaan tieteellisiä julkaisuja tai tiettyyn aihepiiriin keskittyviä materiaaleja.

Oppimateriaali

Tutkimuslaitokset