Suklaakakku mukissa
Suklaakakku mukissa
Oppimateriaali
Luotu: 17.12.2020, Muokattu: 19.12.2020
Sisältö
- Sumuinen_aamu_opettaja (pdf, 398,6 kt)
- Suklaakakku_mukissa_oppilas (pdf, 191,4 kt)
- Chokladkaka_i_mugg_larare (pdf, 361,6 kt)
- Chokladkaka_i_mugg_elev (pdf, 317,9 kt)
- Chocolate_cake_teacher (pdf, 358,9 kt)
- Chocolate_cake_student (pdf, 209,1 kt)
Oppimateriaalit tulevat Finnaan Avointen oppimateriaalien kirjastosta (aoe.fi).
Tässä työssä valmistetaan herkullinen suklaakakku mukissa ja tarkastellaan ruuanlaittoa kemistin silmin. Mitä kemiallisia reaktioita taikinassa tapahtuu kypsennyksen aikana? Entä mitkä ovat ruoka-aineiden rooli kakussa? Työ on innoittava johdatus kemiaan ja soveltuu kaiken ikäisille oppijoille.
Aineiston käyttöoikeudet |
---|
CC BY-SA 4.0 Mitä merkintä tarkoittaa? |
Kohderyhmä |
Huoltaja Erityisopetus Oppija Opettaja |
Koulutusaste |
Perusopetus Varhaiskasvatus Esiopetus |
Oppimateriaalin tyyppi |
Kokeellinen työskentely |
Oppiaine / tutkinto / tieteenala |
Kemia Kotitalous |
Tavoite- ja sisältöalue |
L1 Ajattelu ja oppimaan oppiminen S1 Luonnontieteellinen tutkimus S1 Ruokaosaaminen ja ruokakulttuuri S2 Kemia omassa elämässä ja elinympäristössä T1 kannustaa ja innostaa oppilasta kemian opiskeluun T2 ohjata oppilasta harjoittelemaan kotitalouden hallinnassa tarvittavia kädentaitoja sekä kannustaa luovuuteen ja estetiikan huomioimiseen T3 ohjata oppilasta ymmärtämään kemian osaamisen merkitystä omassa elämässä, elinympäristössä ja yhteiskunnassa T5 kannustaa oppilasta muodostamaan kysymyksiä tarkasteltavista ilmiöistä sekä kehittämään kysymyksiä edelleen tutkimusten ja muun toiminnan lähtökohdiksi T6 ohjata oppilasta harjoittelemaan kuuntelua ja rakentavaa keskustelua ja argumentointia oppimistehtävien suunnittelussa ja toteuttamisessa T6 ohjata oppilasta toteuttamaan kokeellisia tutkimuksia yhteistyössä muiden kanssa sekä työskentelemään turvallisesti ja johdonmukaisesti T7 aktivoida oppilasta tunnistamaan arjen rakentumista ja kulttuurisesti monimuotoisia toimintaympäristöjä sekä kotitalouksien perinteitä T8 ohjata oppilasta työskentelemään yksin ja ryhmässä sekä sopimaan työtehtävien jakamisesta ja ajankäytöstä |
Aiheet |
|
Kieli |
ruotsi englanti suomi |
Muut nimekkeet |
Choclate cake in a mug Chokladkaka i mugg |
Aineistotyyppi |
Oppimateriaali |
Organisaatio |
Avointen oppimateriaalien kirjasto |
Tunniste |
urn:nbn:fi:oerfi-202209_00023767_6 |
Tekijät |
Julkaisija |
2020
|
Julkaistu |
2020
|
Lähdekokoelma |
aoe |
Pääasiallinen käyttötarkoitus |
Interaktiivinen materiaali Ryhmätyö Opettajan materiaalit ja osaamisen kehittäminen |
Saavutettavuuden esteet |
ei esteitä |
Tallennettuna:
Aineistosta vastaa
- Avointen oppimateriaalien kirjasto
- Kysymyksiä tai palautetta aineistosta?
- Ota yhteyttä
Aineistosta vastaa
- Avointen oppimateriaalien kirjasto
- Kysymyksiä tai palautetta aineistosta?
- Ota yhteyttä