Matkojen verkkokauppa : selvitys matkojen myynnistä internetin välityksellä kuluttajille Suomessa - Jaakkola, Jukka (2002)
Internet tarjoaa matkojen myyntiin uudenlaisen kanavan, jolla on vanhoista myyntikanavista poikkeavia ominaisuuksia. Tämä selvitys tarkastelee matkojen myyjien näkemyksiä ja suhtautumista matkojen myyntiin kuluttajille Internetin välityksellä. Tavoitteena oli selvittää minkälaisia hyötyjä ja ongelmia on havaittavissa matkojen verkkokaupassa, sekä miten matkojen myyntiä Internetin välityksellä pitäisi haastateltujen yritysten mukaan kehittää ja mihin suuntaan kehitys on menossa. Internetin käyttäjämäärä ja verkkokaupan määrä kasvavat koko ajan. Matkojen myyjät ovat kuitenkin varovaisia arvioissaan verkkokaupan kasvusta ja tärkeydestä liiketoiminnalleen. Lisäksi lainsäädäntö asettaa tiettyjä rajoituksia verkkoliiketoiminnalle. Eri toimijoiden roolit eivät ole täysin yksiselitteisiä toimittaessa verkkoympäristössä. Selvitystä varten tehtiin haastattelututkimus, jossa haastateltiin Tjäreborgin, Suomen Matkatoimiston, Finnairin, Silja Linen ja Finnmatkojen edustajia. Tuloksista ilmeni että matkojen verkkokaupan suurimpia hyötyjä on se, että asiakas voi käyttää verkkokauppaa silloin kun hänelle parhaiten sopii ja välttää siten mahdolliset ruuhkat toimistoissa ja puhelinjonoissa. Lisäksi Internet näyttää sopivan hyvin yksinkertaisten matkapalveluiden myyntiin. Suurimpia ongelmia ovat verkkopalvelujen huono käytettävyys sekä yksilöllisen ja henkilökohtaisen palvelun puute. Asiakkaat valitsevat jatkossa haluamansa kanavan matkojen ostamiseen. Internetin merkitys myyntikanavana tulee kasvamaan ja muutaman vuoden sisällä jopa yli kolmannes matkojen myynnistä voi tulla Internetin välityksellä.
Keywords: Tjäreborg; Suomen Matkatoimisto; Finnair; Silja Line; Finnmatkat; matkailu; matkat; myynti; markkinointi; verkkokauppa; Internet