Talous ja yhteiskuntateoria. III, Kohti uutta poliittista taloutta - Heiskala, Risto; Virtanen, Akseli; Arppe, Tiina; Hernesniemi, Janne; Holvas, Jakke; Homi, Harri; Koskinen, Pekko; Kotkavirta, Jussi; Leskinen, Jaakko; Lindberg, Susanna; Ojakangas, Mika; Piironen, Pekka; et al. (Gaudeamus, 2018)
Talous ja yhteiskuntateoria -sarjan päätösosassa kartoitetaan, millaisia vaihtoehtoja yhteiskuntatieteet ja filosofia tarjoavat vallitsevalle talousajattelulle. Taloutta ei lähestytä koko yhteiskuntaa määrittävänä omalakisena järjestelmänä vaan olemisen ulottuvuutena, joka on kauttaaltaan lomittunut sosiaaliseen elämäämme. Talous ja yhteiskuntateoria III ottaa vauhtia 1800-luvulta muun muassa Karl Marxin ja Gabriel Tarden tuotannosta. Frankfurtin koulukunnan ja historiallisen materialismin uudelleenarvioista kuljetaan Martin Heideggerin ja Georges Bataillen kautta spektaakkeliyhteiskunnan ja symbolisen vaihdon teorioihin. Käsittelyn kohteeksi pääsevät myös mannermaisen ajattelun uudemmat kärkihahmot Michel Foucault'sta Jacques Derridaan. Lopuksi luodaan katsaus uuteen digitaaliseen talouteen ja sen kykyyn muuttaa inhimillisen yhteiselämän pelisääntöjä.
Keywords: Marx, Karl; Heidegger, Martin; Tarde, Gabriel; Schmitt, Carl; Bataille, Georges; Debord, Guy; Baudrillard, Jean; Derrida, Jacques; Foucault, Michel; Deleuze, Gilles; Guattari, Félix; Marx, Karl; Heidegger, Martin; Guattari, Félix; taloustieteet; yhteiskuntateoriat; talousteoriat; yhteiskuntafilosofia; Frankfurtin koulukunta; talouspolitiikka; budjettipolitiikka; talousjärjestelmät; taloushistoria; historiallinen materialismi; yhteiskuntatieteet; filosofia; talous