Laulun mahti ja sivistynyt kansalainen : musiikki ja kansanvalistus Etelä-Pohjanmaalla 1860-luvulta suurlakkoon - Rantanen, Saijaleena ([Helsinki] : Taideyliopiston Sibelius-akatemia, 2013)
Tiivistelmä. - Abstract.
Abstract: The power of song and the cultured citizen : music and popular education in Southern Ostrobothnia from the 1860s to the Russian revolution of 1905.
Doktorsavhandling
Julkaistu myös verkkoaineistona ISBN 978-952-5959-44-4 (PDF).
Julkaistu myös verkkoaineistona ISBN 978-952-5959-44-4 (PDF).
Keywords: 1860-luku; 1870-luku; 1880-luku; 1890-luku; 1900-1905; 1860-1905; 1860-1905; Etelä-Pohjanmaa.; Södra Österbotten; kansanvalistus; musiikki; musiikkielämä; organisoituminen; kuorot; puhallinorkesterit; fennomania; kansallisuusaate; musiikkikulttuuri; kansallinen kulttuuri; musiikinhistoria; musiikkisosiologia; kansalaistoiminta; virsilaulu; soittokunnat; nuorisoseurat; raittiusliikkeet; työväenyhdistykset; huvit; laulujuhlat; folkupplysning; musik; musikliv; organisera sig; körer; blåsorkestrar; fennomani; nationalitetsidén.; musikkultur; nationell kultur; musikhistoria; musiksociologi; medborgaraktivitet; psalmsång; musikkårer; ungdomsföreningar; nykterhetsrörelser; arbetarföreningar; nöjen; sångfester