Memoriaali : kohti osallistavaa kokoelmatyötä kulttuuriperintösektorilla - Savinotko, Siiri (Ennen ja nyt : historian tietosanomat, 2022)
Mikkelissä toteutettiin vuosina 2020-2022 Memoriaali-hanke, jossa kehitettiin uudenlaista kokoelmien keräämiseen, hallintaan ja esittämiseen tarkoitettua palvelua kulttuuriperintösektorilla toimiville muistiorganisaatioille. Hankkeessa tunnistettiin useita kokoelmatyöhön liittyviä haasteita, joihin kehitettävällä Memoriaali-palvelulla haluttiin vastata. Yksi hankkeen tärkeimmistä lähtökohdista oli osallistaminen kokoelmatyössä. Osallistamalla käyttäjä kokoelmatyön ydinprosesseihin kuten aineistojen kuvailuun käyttäjälle luotiin pääsy osaksi kokoelmiin liittyvää tiedontuotantoa ja asiantuntijuutta..
Keywords: kulttuuriperintö; kirjastoaineistot; projektit; kulturarv; biblioteksmaterial; projekt