Häger - Cleeves, Ann; Nilsson, Johan ([Stockholm] : Albert Bonniers förlag, 2022)
Poliskommissarie Matthew Venn kallas till en spektakulär mordplats i en konstnärsateljé. Den före detta läkaren Nigel Yeo har huggits till döds med en sylvass glasskärva. Yeo framstår som ett osannolikt mordoffer. Trots det har någon velat honom ont, någon som inte drar sig för ytterligare dåd. Utredningen för Matthew in i en härva av lögner som gör balansgången mellan professionellt och privat allt svårare.
Keywords: Venn, Matthew -- (fiktiv gestalt); mord; läkare; poliser; seriemördare; byar; Devon; England; thrillers (litteratur); polisromaner; romaner; skönlitteratur; översättningar; engelsk litteratur