Johtaminen : keskeiset käsitteet, teoriat ja trendit - Viitala, Riitta (Riitta Liisa); Jylhä, Eila (Helsinki : Edita, 2019)
Johtaminen. Keskeiset käsitteet, teoriat ja trendit on oppikirja liiketalouden korkeakouluopintoihin ja täydennyskoulutukseen. Uutuuskirjassa esitellään johtamisen aihealueen keskeiset käsitteet, teemat, teoriat ja kehityskulut tiiviisti ja helppotajuisesti, käytännön esimerkkien tuella. Kirjan avulla lukija saa hyvän perustietämyksen johtamisesta nykypäivän liike-elämässä sekä julkissektorin ja kolmannen sektorin organisaatioissa. Kirja on kattava kokonaisuus johtamisen tieteenalasta ja vertailukelpoinen alan kansainvälisten oppikirjojen kanssa. Se pohjautuu samojen kirjoittajien aiempaan teokseen Liiketoimintaosaaminen - menestyvän yritystoiminnan perusta. Uutuuskirjassa aiheiden käsittelyä on selkiytetty ja kevennetty, mutta esiteltävien johtamisen teorioiden ja mallien kokoelma on entistä kattavampi. Kirja on käyttökelpoinen myös hakuteoksena. -- Kustantaja.
I Johtaminen tieteenalana, toimintana ja taitoina -- Johtaminen tieteenä, toimintana, työroolina ja taiteena -- Johtamisen tarkoitus -- Johtamisen sisältö ja ulottuvuudet -- Johtajan roolit -- Johtamisen kompetenssit -- Organisaatiokäsitys ja johtaminen -- Valta ja johtaminen -- Johtamisajattelun kehittyminen -- II Liiketoiminnan johtaminen -- Strateginen johtaminen -- Toimintaympäristön analysoinnin malleja -- Markkinoille asemoitumisen malleja -- Liiketoimintastrategian malleja -- Yhteistyösuhteiden johtaminen -- Innovaatiojohtaminen -- III Yritystoiminnan sisäisen tehokkuuden johtaminen -- Päätösvalta ja vastuu -- Organisaatio -- Työn organisointi -- Yrityksen johtamisjärjestelmä -- Tuotannon johtaminen -- Yrityksen suorituskyvyn johtaminen -- Talouden johtaminen -- Osaamisen johtaminen -- Yritystoiminnan riskienhallinta -- IV Henkilöstövoimavarojen johtaminen -- Henkilöstövoimavarat -- Hyvä suoriutuminen työssä -- Ryhmät ja tiimit -- Ihmisten johtaminen ja esimiestyö -- Henkilöstöjohtaminen -- Muutosjohtaminen -- Organisaation kehittäminen -- Organisaatiokulttuuri -- Ilmapiiri -- V Kasvu, kansainvälistyminen ja kestävä kehitys -- Yrityksen kestävä kasvu -- Johtaminen kansainvälisessä toimintaympäristössä -- Vastuullinen yritystoiminta -- Johtaminen julkisen sektorin organisaatioissa -- Johtaminen kolmannen sektorin organisaatioissa -- Johtamisen tulevaisuus.
Lisäpainokset: 2. painos 2021.
Julkaistu myös verkkoaineistona.
Keywords: esihenkilötyö; yritysjohtajat; johtaminen; teoriat; henkilöstöjohtaminen; strateginen johtaminen; johtajuus; liikkeenjohto; yritykset; organisaatiot; yritysstrategiat