juomalasi; juomalasi "Tampere" - Kauklahden lasitehdas
Muottiin puhallettu, kaiverrettu. Kuuluu moniosaiseen Tampere-lasistoon, joka teetettiin 1920-luvun lopulla Tampereen valtauksen 10-vuotismuistoksi. Tampereen valtaajat käyttivät lakissaan havunoksaa itsenäisen Suomen tunnuksena. Sen jälkeen sitä käyttivät suojeluskunnat, ja vähitellen kuusenhavusta tuli mm. asevelitunnus.