Haku

Mankkaanpuron koulun opettaja-asuntola, Vanhan-Mankkaan tie 17, Espoo

Vuonna 1952 myönnettiin lupa arkkitehti Erich von Ungern-Sternbergin suunnittelemalle opettaja-asuntolalle, samaan aikaan kun Mankkaanpuron koululle. Opettaja-asuntola valmistui todennäköisesti 1953. Lupapiirustuksista poiketen ei toteutettu opettaja-asuntolan pohjoisosaa.
2000 valmistui muutos, jolloin otettiin opettaja-asuntolan ensimmäisen kerroksen tiloja opetuskäyttöön ja lisättiin niihin koneellinen ilmanvaihto.

Vaalea rapattu harjakattoinen kolmikerroksinen rakennus on sijoitettu etelä-pohjoissuuntaisesti loivaan rinteeseen Mankkaanpuron varrelle. Länsipuolella on pulpettikattoinen hieman ulkoneva osa. Rakennusmassat ovat yksinkertaiset. Rakennusta lähestytään idästä ja rakennuksen pääsisäänkäynti sijaitsee länsijulkisivun keskellä. Pääsisäänkäynnille johtavat matalat portaat. Uusi sivusisäänkäynti johtaa ensimmäisen kerroksen entiseen asuntoon. Julkisivusommitelma on yksinkertainen. Itäpuolella on sisään vedettyjä parvekkeita, joiden seinissä on puhtaaksi muurattua punaista tiiltä ja joiden edessä on valkoinen putkilaattarakenteinen ja punaisella puupanelilla varustettu kaide. Parvekeovet ja parvekkeiden lattialaatat ovat alkuperäisiä. Sokkeli on harmaata betonia, rappaus on vaakahierretty ja vaalea ja katoissa on tiiltä. Rakennuksen ikkunat ovat alkuperäisiä puuikkunoita. Pääsisäänkäynnin metalliset ovet ovat vanhat. Katossa on ulkonevia avoräystäitä.
Pääsisäänkäynnin vieressä on uusi IV-kone ja katossa on uusi IV-hormi.

QR-koodi

Aineistosta vastaa

  • KAMU Espoon kaupunginmuseo

Mankkaanpuron koulun opettaja-asuntola, Vanhan-Mankkaan tie 17, Espoo

Tallennettuna:
Aineistotyyppi
Rakennus
Organisaatio
KAMU Espoon kaupunginmuseo
Tunniste
rakennukset 4926:147141
Valmistus
Kiinteistörekisterin valmistumisvuosi 1953. Museon arvioima valmistumisvuosi 1952
Käyttö
Nykyinen käyttötarkoitus: Muut kerrostalot. Alkuperäinen käyttö: Asuinrakennukset
Suunnittelu
Ungern-Sternberg von, Erich, suunnittelija
Aiheet