Haku

Aurorakoti, osasto I, Kuninkaantie 41, Espoo

Suunnitelmat: Henkilökunnan asuntojen periaateluonnoksia 1955, piirustukset kesä ja syksy 1956. Arkkitehti E. v. Ungern- Sternberg
Pohjois-eteläsuuntainen, kaksikerroksinen rakennus koostuu kolmesta porraslamellista, joiden sisäänkäynnit ovat itäpuolella. Runkosyvyys on 10,9 m ja koko pituus 50,7 m. Rakennusmassa on lievästi porrastettu pituussuuntaan siten, että ylärinteessä sijaitseva pohjoispään C-porraslamelli siirtyy julkisivun linjasta n. 0,8 m itään päin. 1.-2. kerroksessa on yhteensä 18 asuntoa, joiden koko vaihtelee yksiöistä kolmen huoneen ja keittiön asuntoihin. Huoneistoalat vaihtelevat 20 - 63 m2. Kellarissa on varastoja, suojahuone, talouskellareita ja pesutupa. A-portaan maantason kellarikerroksessa on lisäksi kaksi asuntoa, joista toisen huoneistoala 72 m2, toisen 40 m2.

Rakentaminen: Vuonna 1957 valmistui kaksi henkilökunnan asuinrakennusta, joista toinen oli tarkoitettu perheille. Rakennuksessa on betonipilarirunko, kevyet väliseinät ja kantavat ulkoseinät. Rakennustyöselityksen mukaan ulkoseinän sisäkuori on tiilimuurausta, ulkopuolella on kevytbetonia. Lämpöjohtonousut on upotettu ulkoseinään. Ulkorappaus on tehty kamparappauksena, ikkuna- ja ovipielet rapattu sileiksi. Ikkunat ovat erillisiä aukkoja muuratussa ulkoseinässä. Ikkunat ovat yleensä sisäänpäin aukeavia. Porrashuoneen väliseinät ovat kantavia. C-lamellin pääty on umpinainen, Alalamellin päädyssä on ikkunat.

QR-koodi

Aineistosta vastaa

  • KAMU Espoon kaupunginmuseo

Aurorakoti, osasto I, Kuninkaantie 41, Espoo

Tallennettuna:
Aineistotyyppi
Rakennus
Organisaatio
KAMU Espoon kaupunginmuseo
Tunniste
rakennukset 49458:13171
Valmistus
Kiinteistörekisterin valmistumisvuosi 1957.
Käyttö
Nykyinen käyttötarkoitus: Terveydenhoidon erityislaitokset. Alkuperäinen käyttö: Asuinrakennukset
Suunnittelu
Ungern-Sternberg von, Erich, suunnittelija
Aiheet