Juhlakirja Eino Krohnin täyttäessä 70 vuotta 8.2.1972. - Karonen, Vesa; Sihvo, Hannes; Tiitinen, Ilpo (Helsinki : Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 1972)
Résumé.
Résumés français.
Marja-Liisa Vartion Kaikki naiset näkevät unia ja Paavo Haavikon Toinen taivas ja maa rinnakkain / Pirkko Alhoniemi -- Tohtori Finckelman -romaanin laina-aineksista / Elsa Erho -- Leonid Andrejev ja Suomi / Sulo Haltsonen -- Dokumentarismi / Aarre Heino -- Karen Blixen ja myytti / Sirkka Heiskanen-Mäkelä -- Psykologisen totuuden vaatimus erään esimerkin valossa / Keijo Holsti -- Waltarin varhaisen romaanituotannon kehityksestä / Päivi Huuhtanen -- Schelling ja Turun romantiikka / Rafael Koskimies -- Aforisti perinnäisasenteiden stilisoijana / Mati Kuusi -- Aino Kallas ja Noor-Eesti : toiminta Noor-Eesti -ryhmässä / Kai Laitinen -- Coriolanus viitenä versiona : näytelmän kääntämisen teoriaa ja käytäntöä / Irmeli Niemi -- Virolainen ihminen Aino Kallaksen teoksissa / Eeva Niinivaara -- Teos tutkimuskohteena : struktuurin ja substanssin käsitteistä kirjallisuustieteessä / Aatos Ojala -- 'Onnellisten saari' -symboli suomalaisessa ja unkarilaisessa kirjallisuudessa kahden maailmansodan välisenä aikana / Edit Pókos -- Huomioita klassisen tankarunon kääntämisestä Hitomaron 'Ashibiki no'n tulkintojen valossa / Veikko Polameri -- Robert Musil ja ekspressionismi / Irma Rantavaara -- Kaunokirjallisuuden informatiivisista mahdollisuuksista / Juha Rikama -- Nykyaikaa etsimässä Apollinairesta Paavolaiseen / Aulimaija Viljanen -- Balzacin kaksoisromaani / Lauri Viljanen.
Toimituskunta: Vesa Karonen, Hannes Sihvo, Ilpo Tiitinen.
Keywords: aforismit; kaunokirjallisuus; dokumenttiromaanit; käännökset; näytelmät; kirjallisuudenhistoria; kirjallisuudentutkimus; juhlajulkaisut; vuosikirjat; symbolismi; aforismer; skönlitteratur; dokumentärromaner; översättningar; skådespel; litteraturhistoria; litteraturvetenskap; festskrifter; årsböcker; symbolism; Suomi; Unkari; Finland; Ungern; Noor-Eesti.; Andreev, Leonid Nikolaevič.; Andrejev, Leonid; Apollinaire, Guillaume, -- 1880-1918.; Balzac, Honoré de; Blixen, Karen; Haavikko, Paavo; Hellaakoski, Aaro; Kafka, Franz; Kakinomoto no Hitomaro; Kallas, Aino; Korpela, Jorma; Krohn, Eino; Krohn, Eino; Musil, Robert; Paavolainen, Olavi; Schelling, Friedrich Wilhelm Joseph; Schelling, Friedrich Wilhelm Joseph von; Shakespeare, William, -- 1564-1616.; Shakespeare, William, -- 1564-1616.; Vartio, Marja-Liisa.; Waltari, Mika; Koskenniemi, V. A., -- 1885-1962.; 1920-luku.; 1900-luku.; 1970-luku.; 1910-luku.; 1930-luku.; 1940-luku.; 1900-talet.; 1970-talet.; 1920-talet.; 1910-talet.; 1930-talet.; 1940-talet.