Metropol - Ruge, Eugen; Delblanc, Aimée (Malmö : Nilsson förlag, 2021)
Moskva 1936. Den tyska kommunisten Charlotte ger sig av på en resa genom det nya hemlandet, Sovjetunionen, tillsammans med sin man och Jill, en ung kvinna från England. Det är mer som förenar dem än vad som märks vid första påseendet: De arbetar inom Kominterns underrättelsetjänst. Åtta år efter framgången med Den tid då ljuset avtar återvänder Ruge till sin familjehistoria.
Keywords: Charlotte -- (fiktiv gestalt); Wilhelm -- (fiktiv gestalt); 1930-talet; kommunism; förföljelse; underrättelsetjänster; kommunister; gifta par; hotell; Sovjetunionen; Moskva; historiska romaner; verklighetsbaserade verk; romaner; skönlitteratur; översättningar; tysk litteratur