Vuosaari - Aku Louhimies; Pauli Pentti; Liisa Penttilä; Niina Repo; Mikko Kouki; Aku Louhimies; Tuomo Hutri; Benjamin Mercer; Kirka Sainio; Markus Koskinen; Sattva-Hanna Toiviainen; Tiina Kaukanen; et al. (2012)
Aku Louhimiehen ohjaama draamaelokuva Vuosaari (2012) sijoittuu itähelsinkiläiseen kaupunginosaan. Elokuva kertoo rakkauden ja hyväksynnän kaipuusta, pahoinvoinnista ja epätoivosta. Kahdeksan toisiaan sivuavaa tarinaa antavat ihmisten välisistä suhteita lohduttoman kuvan, mutta niiden taustalla voi nähdä toivoa paremmasta. Elokuvan henkilöitä ovat mm. syövän kanssa taisteleva yksinhuoltajaäiti (Alma Pöysti) ja hänen tyttärensä (Aino Louhimies), pieni poika (Topi Tarvainen), jonka ainoana ystävänä on koira, hinnalla millä tahansa julkisuuteen haluava 16-vuotias tyttö (Amanda Pilke), koulukiusattu poika (Eemeli Louhimies), laihduttamiseen ja kuntoiluun takertuva yksinhuoltajaisä (Mikko Kouki), avioliitossaan umpikujaan ajautuneet puolisot (Matleena Kuusniemi ja Pekka Strang) sekä nuori pariskunta (Laura Birn ja Deogracias Masomi), jolla on taakkanaan suuret velat ja huumeriippuvuus.
Keywords: ahdistus; alkoholinkäyttö; avioero; avioliitto; Helsinki -- Vuosaari; huumeiden käyttö; hyväksikäyttö; itsepetos; itsetunto; koulunkäynti; koulukiusaaminen; kuntoliikunta; laihdutus; lemmikkieläimet; mielenterveysongelmat; minäkuva; pahoinpitely; perheet (ryhmät); rakkaus; rikokset; rikolliset; ryöstö; sairaalat; seksuaalinen käyttäytyminen; seksuaalinen hyväksikäyttö; sosiaaliset ongelmat; sytostaattihoito; syöpätaudit; televisio-ohjelmat; tunteet; uhkailu; uskottomuus; vanhempi-lapsisuhde; väkivalta