I minnets arkiv - Dueñas, María; Junker Miranda, Ulrika (Bonniers, 2014)
Bianca Perea flyttar från Spanien för en anställning vid ett projekt i Kalifornien. Här ska hon gå igenom arkivet efter professor Andrés Fontana. Varför visar professorns kollega och skyddsling Daniel Carter ett sådant intresse för projektet? I återblickar för vi följa Carters möte med Francotidens Spanien under 1950-talet.
Keywords: Pereas, Blanca, : fikt; skilsmässa; livsförändringar; medelålders personer; psykologiska romaner; flyttning : Kalifornien; arkiv : forskare; forskning : historia : Kalifornien; längtan; olycklig kärlek; tidsnivåer : Spanien : 1930-talet : 1950-talet : Kalifornien : 2000-talet