Haku

Siviilivirkapuku; Ylimetsänhoitajan virkapuku

QR-koodi

Aineistosta vastaa

  • Lusto - Suomen Metsämuseo

Siviilivirkapuku; Ylimetsänhoitajan virkapuku

Virkapukuun kuuluu takin lisäksi housut, miekankannikehihna ja kaksikulmahattu. Takki: Tasaliepeinen polvimittainen vihreästä verkakankaasta tehty ylimetsänhoitajan virkapuvun takki, jossa edessä yhdeksän kullanväristä vaakunanappia. Samanlaisia vaakunanappeja lisäksi kaksi kummassakin hihansuussa ja kaksi paria takana vyötäröllä ja takin liepeiden taskunkansissa. Taskunkannet samanväriset kuin takki, mutta kaulus ja hihansuut kultakirjonnalla koristeltua sinistä samettia. Kaulus on kirjottu täyteen, mutta hihansuissa on vain kirjottu reunus. Kaulus kapea pystykaulus. Vasemmalla puolella yksi avoin povitasku. Vasemmassa sivussa läpi, josta virkapukuun kuuluneen miekan kahva sitä kannettaessa pisti esiin.
Housut: Tummanvihreästä verkakankaasta tehdyt suorat housut, joissa ylhäällä sivuilla oikealla ja vasemmalla yksi avoin tasku. Sepaluksessa kolme nappia ja ylimpänä yksi hakanen. Takana vyötäröllä keskellä kolmionmallinen ruskean värinen kiilapala. Sen yli menee vihreät kangaskaistaleet, jotka yhdistyvät toisiinsa soljen avulla. Vyötäröllä ulkopuolella takana ruskean osan molemmin puolin yksi nappi ja edessä sekä oikealla että vasemmalla kaksi nappia olkainten kiinnitystä varten.
Hattu: Kaksikulmahattu mustaa felbiä. Hattua koristaa lääkös, kullanvärinen kaluunanauha, jonka keskivaiheiella on rypytetty ruusuke. Kaluunanauhasta puuttuu nappi. Myös hatun kulmissa kaluunat. Sisäpuolella musta koristeellinen painatus, jossa lukee F. Simson, 36/7 Rue Kasanskaja, St. Petersbourg. Tekstin yläpuolella vierekkäin kaksi ympyrää, joissa tekstiä kyriilisin kirjaimin. Pienet enkelit pitelevät ympyröitä kuvan ulkoreunalla.
Miekankannikehihna: Vaalenvihreästä silkistä tehty lenkin muodostama hihna, jonka pituutta voi säädellä soljen avulla. Hihnan toinen pää vaalean ruskeaa nahkaa. Nahkaosassa kaksi kapeaa läpeä peräkkäin.

Tallennettuna: