Kirjallisuuden avantgarde ja kokeellisuus - Veivo, Harri, 1969-; Katajamäki, Sakari, 1974- (Helsinki : Gaudeamus, 2007)
Johdanto / Harri Veivo ja Sakari Katajamäki. I. Avantgarden teoriaa, manifestien poetiikkaa. Avantgarden suhde taiteen instituutioihin ja politiikkaan / Irmeli Hautamäki. Manifestien poetiikkaa ja retoriikkaa / Päivi Mehtonen. II. Avantgardekirjallisuuden ja kokeellisen kirjallisuuden suuntauksia. Italialainen futurismi ja teknologinen kirjallisuus / Marja Härmänmaa. Venäläinen avantgardekirjallisuus / Tomi Huttunen. Dadan historiaa ja poetiikkaa / Jouni Koponen. Surrealismi kirjallisena avantgardena / Timo Kaitaro. Ranskalaisen lettristisen liikkeen ensimmäiset 60 vuotta / Sami Sjöberg. Ranskalainen uusi romaani avantgardekirjallisuuden suuntauksena / Hanna Meretoja. Konkreettinen runous / Sakari Katajamäki. Oulipo ja Tel Quel : muoto, politiikka ja potentiaalisuus / Harri Veivo. Language-runous / Leevi Lehto. Kokeellinen kirjallisuus ja kirjallinen vastarinta Suomessa - kiintopisteenä 1960-luku / Vesa Haapala. III. Avantgarde ja kokeellisuus muissa taiteissa. Kuvataiteen avantgarde : poliittisia reformeja ja esteettistä kapinaa / Anita Seppä. Teatterin avantgarde / Pentti Paavolainen. Avantgarde tulee elokuvaan / Henry Bacon. - Liite 1: Avantgarden aikamaantiedettä / Sakari Katajamäki, Sami Sjöberg, Harri Veivo. Avantgarden ja kokeellisen taiteen merkkitapauksia vuosilta 1825-1997.
S. 369-392: Avatgarden aikamaantiedettä.
S. [5]-[6]: Sisällys. - S. 393-405: Kirjallisuutta avantgardesta ja kokeellisuudesta. - S. 407-419: Henkilöhakemisto.
S. 393-405: Kirjallisuutta avatgardesta ja kokeellisuudesta.
Kirjallisuutta avantgardesta ja kokeellisuudesta (sivut 393-405) ja henkilöhakemisto.
Keywords: Oulipo (kirjailijaryhmä); Tel Quel (kirjailijaryhmä); Tel Quel (aikakauslehti); 1900-luku; 1900-talet; Arts -- Experimental methods -- History; Avant-garde (Aesthetics) -- History; Literature, Experimental -- History and criticism; konkretism; kokeelliset elokuvat; kokeellinen teatteri; kuvataide; kirjallisuudenhistoria; kirjallisuudentutkimus; kokeelliset romaanit; avantgarde; lyriikka; teatteritaide; kirjallisuus; surrealismi; visuaalinen runous; dadaismi; futurismi; taidefilosofia; modernismi; konkretismi; elokuvataide; historia; kokeellinen kirjallisuus; konkreettinen taide; uusi romaani; suuntaukset; visuaaliset taiteet; lettrismi; poetiikka; taidehistoria; lyrik; surrealism; nya romanen; litteraturhistoria; konstfilosofi; experimentella romaner; dadaism; futurism; modernism; avantgarde; filmkonst; teaterkonst; litteratur; experimentell litteratur; bildkonst; Italia; Venäjä; Neuvostoliitto; Yhdysvallat; Suomi; Ranska