pyöreä solki; solki
fyysinen kuvaus: Runt spänne av brons med uppåtvikt inre kant, som är tvärstrierad och inom vilken ursprungligen sannolikt något slags inläggning funnits, i mitten en till ögla omböjd bronsten; den yttre zonen är prydd med ett ...andliknande av punktende linjer bildat ornament samt närmast den inre kanten med en med denna koncentrisk krets, bildad av små trianglar ställda mot varandra, som bilden visar. Järnnål avbruten på museet; den ursprungliga nålhållaren avbruten och ersatt men en ny instucken och fastlödd. Käännös: Pyöreä solki, pronssia. Solki, jonka tasaista keskustaa reunustaa ympäristöstään kohoava ja sisäpuolellekin näkyvä viivakoristeltu reunus. Keskiosa on ollut täytettynä jollakin aineella. Keskustassa on silmukaksi taitttunut pronssilanka. Reunan uloin osa on koristettu pistemäisin leimoin, jotka muodostavat kiemurtelevan ornamentin. Reunakoristelun sisempi osa muodostuu pienistä vastakkaisista kolmioista. Soljen neula, rautaa, on murtunut museossa. Alkuperäinen neulakotelo on rikkoutunut ja se on korvattu uudella, joka on juottamalla kiinitetty esineeseen. Löytö on ollut Suomen kansallismuseon esihistorian perusnäyttelyssä.
Keywords: rautakausi; korut; merovingiaika; soljet; arkeologiset löydöt; irtolöydöt; maalöydöt; haudat; hautalöydöt; kalmistot; polttohaudat; metallit; pronssi; rauta; Vöyri; Vöyri-Maksamaa; pyöreät soljet; näyttelyt; Suomen Kansallismuseon esihistorian perusnäyttely