Etusivun uutinen 25.6.1959: VR:n aikataulu liian kireä – varsinkin päiväpikajunat myöhästyvät miltei aina. - Sauri, Eero
sisällön kuvaus: Kesäkuun alusta VR siirtyi uuteen kesäaikatauluun, ja silloin junat rupesivat myöhästelemään. Pohjanmaalta saapuneet päiväpikajunat saattoivat olla tunninkin aikataulusta jäljessä. Nyt myöhästymiset eivät ole enää yhtä suuria, mutta niiden säännöllisyys harmittaa matkustajia. Kirjuri Eino Saroila on lähettämässä Rovaniemeltä tulossa olevan pikajunan edelleen Helsinkiin. Runsaan neljännestunnin se on myöhässä, sanoi asemapäällikkö P.K. Väänänen (oik.).
Keywords: VR; Valtionrautatiet; virkailijat; junanlähettäjät; tåg; järnvägsstationer; stationer (trafik); pikajunat; Suomi, Kanta-Häme, Hämeenlinna