Haku

säkkikoukku

Tämä säkkikoukku on pääpiirteittäin samanmuotoinen kuin esine n:o 90-209:2. Kädensija sorvattu, ja siinä kulkee alapuolella pituussuuntaan kapea uraviiva. Tällainen viiva myös leveyssuunnassa kädensijan keskellä sen ympäri. Metallisen osan kiinnitys kädensijaan samoin kuin esineessä n:o 90-209:2. Metalliosa (varsi ja tarttumispää) yhdestä teräskappaleesta valettu. Varsi on muodoltaan lähestulkoon samanlainen kuin esineessä n:o 90-209:2. Tarttumispää on soikea, alapinnassa yhteensä 10 piikkiä. Varressa leimattu merkintä, jonka ensimmäinen kirjain M. Piikit ovat levykkeessä hieman viistossa asennossa.

QR-koodi

Aineistosta vastaa

  • Kymenlaakson museo

säkkikoukku

Tallennettuna:
Aineistotyyppi
Esine
Kokoelma
Ahtauskokoelma
Organisaatio
Kymenlaakson museo
Tunniste
AMUE90209:3
Mitat
pituus 10.60 cm (kädensija)
halkaisija 2.50 cm (kädensija noin)
pituus 22.50 cm (säkkikoukun pituus)
Merkinnät
Tyyppi: leima (Merkinnän tyyppi)Sijainti: varsi (Merkinnän sijainti)Sisältö: M[?] (Merkinnän sisältö)Tyyppi: tuotemerkintä (Merkinnän tyyppi)Sijainti: piikkien väli (Merkinnän sijainti)Sisältö: PATENT / G. RUNTER / LONDON LTD (Merkinnän sisältö)Kuvaus: valettu (Merkinnän kuvaus)
Valmistus
1920 - 1969
teollinen
metalli (koukkuosa)
teräs (koukkuosa)
Iso-Britannia, Lontoo
Käyttö
käyttötapa
Kymenlaakso, Kotka, Kotkan satama
Käyttöaika: 1960-luvulle asti yleensä säkkikoukkuja. Käyttö: Säkkien käsittelyssä tarvittava väline, jolla tarrattiin säkkiin kiinni. Pelkkää säkkiä vaikea käsitellä ilman tällaista tarrainta (ei sopivaa kohtaa, jossa ote pitäisi, toisaalta karkea säkkikangas paljaille käsille vahingollinen). Säkkiä käsitellessä tarvittiin tällaisia säkkikoukkuja yksi molempiin käsiin. Käyttäjinä ahtaajat, säkkitavaran lastaajat ja purkajat.
Aiheet
Luokitus
esine (aineistotyyppi)
taakansiirto (alaluokka)
vesi- ja ilmaliikenne (pääluokka)
satamapalvelut (alaluokka)