Haku

työsuojelutaulu

Suorakaiteen muotoinen, painettu paperijuliste, joka on pohjustettu ohuelle vanerilevylle. Piirros esittää tilannetta, jossa veneentäydellinen miehiä on tukinuitossa tai vastaavassa. Soutuveneessä 10 miestä, joista kahdeksan seisoo ja kaksi istuu veneessä. Veneessä olevien lisäksi kaksi meloo ja kaksi ohjaa keksin avulla uivia tukkeja. Taka-alalla mökki sekä sekä veneen takaa kiertää tukeista tehty puomirengas, joka pitää uivat tukit koossa lauttana (puomin sisällä kolme tukkia). Vasemmassa yläkulmassa litran mitta, johon kaadetaan nestettä lisää siitä huolimatta, että se on jo ennestään täynnä. Teksti: LITRAAN ei mahdu kahta litraa eikä VENEESEEN enempää kuin se kantaa! Parempi kaksi onnekasta venematkaa kuin yksi ja viimeinen.

QR-koodi

Aineistosta vastaa

  • Kymenlaakson museo

työsuojelutaulu

Tallennettuna:
Aineistotyyppi
Esine
Kokoelma
Ahtauskokoelma
Organisaatio
Kymenlaakson museo
Tunniste
AMUE91180:2
Mitat
pituus 41 cm, leveys 30.50 cm
Merkinnät
Tyyppi: merkintä (Merkinnän tyyppi)Sijainti: alareuna (Merkinnän sijainti)Sisältö: TAPATURMATORJUNTAYHDISTYKSEN KUVASARJA N:O 53 (Merkinnän sisältö)Tyyppi: merkintä (Merkinnän tyyppi)Sisältö: A 1941 (Merkinnän sisältö)Tyyppi: merkintä (Merkinnän tyyppi)Sisältö: Suom. Kirj. Seuran Kirjapainon O.Y:n Kivipaino (Merkinnän sisältö)
Valmistus
1941
teollinen
puu
vaneri

Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kirjapaino, valmistaja
Käyttö
käyttöpaikka
Kymenlaakso, Kotka
Käyttöpaikka: sosiaalitilat, esim. ruokala ja työmaakopit. Käyttö: Tapaturmantorjuntayhdistyksen työturvallisuus- l. varoitustaulu.
Aiheet
Luokitus
esine (aineistotyyppi)
työ (pääluokka)
työehdot (alaluokka)
työsuojelutaulu (yleisnimi)