Haku

trukki; haarukkatrukki; Clark

Neli- ja umpikumipyöräinen, kirkkaan punaiseksi maalattu trukki, polttomoottorikäyttöinen. Trukkiin ei kuulu ajo- eli kuljettajan koppia. Trukin perässä moottori, kuljettajan selkänojallinen istuin, täyttöaukot jäähdytysnesteelle, bensiinille ja öljylle sekä virtalukkokytkin sekä vivut kelkan nostoon ja laskuun. Istumen selkänojassa teräsputkikehys, vaneriselkänoja ja istuin pehmustettu vaahtomuovilla ja päällystetty punaisella (teko?)nahalla. Selkänojan taustapuolella ajopäiväkirjakotelo, jota suojaa läppä. Trukin etupäässä ohjauslaitteet (ohjauspyörä, mittarit ja kytkin-, kaasu-, jarrupolkimet) sekä nostolaitteet (masto ja kelkka). Mittareita ovat lämpömittari (C- ja F-asteikko), polttoaine- ja painemittari ja ajotuntimittari. Vipu, josta mastoa kallistetaan, sijaitsee äärimmäisenä oikealla jalkatilassa. Ohjauslaitteiden edessä pystysuora masto ketjuineen, jota pitkin kelkka nousee ja laskee, sekä kelkka, joka muodostuu lähinnä kahdesta päällekkäin vaakasuoraan asentoon asetetusta teräspalkista.

QR-koodi

Aineistosta vastaa

  • Kymenlaakson museo

trukki; haarukkatrukki; Clark

Tallennettuna:
Aineistotyyppi
Esine
Kokoelma
Ahtauskokoelma
Organisaatio
Kymenlaakson museo
Tunniste
AMUE91228:
Mitat
leveys 97 cm, pituus 190 cm, paino 2500 kg
korkeus 167.00 cm (ajokorkeus)
korkeus 229.00 cm (nostokorkeus)
Merkinnät
Tyyppi: merkintä (Merkinnän tyyppi)Sijainti: konepellin sivuseinät (Merkinnän sijainti)Sisältö: 1 (Merkinnän sisältö)Tyyppi: merkintä (Merkinnän tyyppi)Sijainti: trukin päällä (Merkinnän sijainti)Sisältö: CARLOADER / REG. U.S. PAT. OFF. / MFG BY / CLARK EQUIPMENT CO. / INDUSTRIAL TRUCK DIVISION / BATTLE CREEK MICHIGAN U.S./ MODEL 4015 SERIAL NO DCL-291 LK / ALWAYS GIVE MODEL AND SERIAL / NUMBER WHEN ORDERING REPAIR PARTS. / CAPACITY UPRIGHTS VERTICAL / 4000 LBS. AT 15 INCHES FROM FACE OF FORKS / [patenttimerkinnät] (Merkinnän sisältö)Kuvaus: messinkilaatta (Merkinnän kuvaus)Tyyppi: merkintä (Merkinnän tyyppi)Tekniikka: tarra (Merkinnän tekniikka)Sijainti: Tarrat ovat molemmin puolin trukin konepeltiä (sivuilla). (Merkinnän sijainti)Sisältö: FSL (Merkinnän sisältö)Kuvaus: Ympyrän muotoinen tarra, jossa kirjaimet FSL. Tarran pohjaväri keltainen, kirjaimet ja tarran reunus mustat. (Merkinnän kuvaus)Tyyppi: merkintä (Merkinnän tyyppi)Sijainti: konepelti (Merkinnän sijainti)Sisältö: CLARK (Merkinnän sisältö)Tyyppi: sarjanumero (Merkinnän tyyppi)Sisältö: DCL-291-LK (Merkinnän sisältö)
Valmistus
1952
teollinen
metalli
teräs
Yhdysvallat, Michigan

Clark Equipment Co., valmistaja
Käyttö
käyttöpaikka
1952 - 1969
Kymenlaakso, Kotka
Käytettiin rulla- ja paalitavaran nostamiseen ruumassa tai rautatievaunussa. Jäi pois käytöstä 1960-luvun loppupuolella, koska trukin nostoteho oli liian pieni ja se ei täyttänyt työturvallisuusmääräyksiä.
Aiheet
Luokitus
esine (aineistotyyppi)
koneet (pääluokka)
taakansiirtovälineet (alaluokka)
trukki (yleisnimi)