Haku

kellokorttikone; työaikakello; Amano

Kellokorttikone on kantilleen pystyyn asetetun suorakaiteen muotoinen. Koneessa on harmaa teräskuori (ei takaseinä). Sen etuseinässä keskellä pyöreä aukko, johon upotettu pohjaväriltään hopeanvärinen kellotaulu. Kellotaulussa normaalit tunti- ja minuuttiosoittimet. Tunnit merkitty numeroin kellotaulun ympäri (mustalla). Kellotaulu suojattu pyöreällä muovilevyllä päältä. Kellotaulun alapuolella koneen alaosassa vaakatasossa kapea aukko, rako leimattavalle kellokortille. Se on koneen levyinen ja lähes sen pituinen. Tämän yläpuolelle koneen kuoreen maalattu punainen merkki, jonka avulla leima pystytään paremmin kohdistamaan oikealle kohdalle korttiin. Koneen päälliosaan sen takaosaan asetettu teräksestä valmistettu musta nappi, josta painetaan kellokorttia leimattaessa. Sähköjohto lähtee koneen toiselta sivuseinältä. Koneen takaseinään alaosaan kiinnitetty teräslevystä taivutettu tuki, jotta kone pysyisi pystyssä. Koneeseen kuuluu myös puinen, hopean-/harmaanväriseksi maalattu jalustakappale. Se työnnetään paikalleen koneen alapuolella vaakatasossa sijaitsevan teräslevyn ja varsinaisen koneen väliin.

QR-koodi

Aineistosta vastaa

  • Kymenlaakson museo

kellokorttikone; työaikakello; Amano

Tallennettuna:
Aineistotyyppi
Esine
Kokoelma
Ahtauskokoelma
Organisaatio
Kymenlaakson museo
Tunniste
AMUE91387:
Mitat
korkeus 25.50 cm (ilman jalustaa)
pituus 14.50 cm (ilman jalustaa)
leveys 13.50 cm (ilman jalustaa)
korkeus 3.00 cm (jalusta)
pituus 14.50 cm (jalusta)
leveys 16.50 cm (jalusta)
pituus 190.00 cm (sähköjohto pistokkeineen)
Merkinnät
Tyyppi: tuotemerkintä (Merkinnän tyyppi)Sijainti: kellotaulu (Merkinnän sijainti)Sisältö: Amano (Merkinnän sisältö)Tyyppi: valmistusmaa (Merkinnän tyyppi)Sijainti: kellotaulu (Merkinnän sijainti)Sisältö: Japan (Merkinnän sisältö)
Valmistus
1950 - 1959
teollinen
metalli (runko)
teräs (runko)
Japani

Amano Corporation, valmistaja
Käyttö
käyttöpaikka
1950 - 1959
Kymenlaakso, Kotka, Ruukinkatu, Ankkuri
Käyttäjinä konekuljettajat. Käyttö: Kellolaite, jonka avulla tarkkaillaan työaikoja. Kone leimaa napista painettaessa siihen pistettyyn kellokorttiin päivämäärän ja kellonajan, josta nähdään sitten työntekijän työpäivät ja päivittäiset työtunnit. Päivämäärät englanniksi, esim. SEP 15 (September 15).
Aiheet
Luokitus
esine (aineistotyyppi)
koneet (pääluokka)
työ (pääluokka)
työaika (alaluokka)
vesi- ja ilmaliikenne (pääluokka)
satamapalvelut (alaluokka)
numerot, luvut ja mitat (pääluokka)
ajanmääritys (alaluokka)
kellokorttikone (yleisnimi)