Tupainteriööri Pielisen Kotiseutumuseon (nyk. Pielisen museo) perusnäyttelystä - Aarne Turunen
Kuvassa tuvan pöytä, jonka leveämmässä päässä on puinen kirjateline raamattuineen. Pöydällä on lisäksi kaksikorvainen juoma-astia ja kannellinen kimpiastia sekä pärerahko. Pöydän takana näkyy penkkiä. Seinällä on mm. kannel, seinäkello, virsikannel ja seinähylly. Seinässä on neliruutuinen ikkuna. Kuva on otettu Lieksan Keskuskoulun kellarista, kotiseutumuseon näyttelytiloista.
Keywords: 1950-luku; Lieksa; Pielisen museo; puukot; metsästysaseet; virsikanteleet; kantele; seinähyllyt; seinäkellot; penkit; kirjatelineet; pärepihdit; pöydät; puuastiat; näyttelyt; kotiseutumuseot; museoesineet; museokokoelmat; Pohjois-Karjala, Lieksa