Odinsbarn - Pettersen, Siri; Kempe, Ylva (Korpringarna, 2017)
Korpringarna, ett. När Hirka är femton får hon veta att hon är ett odinsbarn, ett svanslöst djur som sprider röta omkring sig. Hon är föraktad, fruktad och jagad. Någon vill döda henne för att hennes identitet ska förbli en hemlighet. Så visar det sig att Hirka inte är den enda varelsen som har tagit sig igenom världarna.
Keywords: Hirka : (fiktiivinen hahmo); Odin : (fiktiivinen hahmo); mytologia; skandinaavinen mytologia; identiteetti; tytöt; erilaisuus; muukalaisviha; valtataistelu; tyttäret; yliluonnolliset olennot; korppi; rinnakkaiset maailmat