Gustaf Komppa - Galleria Rauno Träskelin
Gustaf Komppa (1867 – 1949) hoiti TKK:n kemian professuuria (orgaaninen /epäorgaaninen kemia) vuoteen 1937. Komppa sai lempinimen "Mestari" taidostaan onnistua epätoivoisen tuntuisissa orgaanisissa synteeseissä. Kompan laboratorio tuhoutui käytännössä täysin talvisodan alkupommituksissa kaksi vuotta Kompan siirryttyä eläkkeelle. Gustaf Komppa oli koulutukseltaan Fil.tri ja kemian professori TKK:ssa vuosina 1908 - 1937. Muotokuva on mitä todennäköisimmin taiteilija Emil Rautalan (1883-1948) työ.
Keywords: Komppa Gustaf; kemia; orgaaninen kemia; teknilliset korkeakoulut; epäorgaaninen kemia; professorit