Vihkivedet : novelleja - Kaukonen, Katja (Helsinki : WSOY, 2012)
Mies ei tiedä, onko vaimo kuoleman- vai luulosairas, mutta haluaa ilahduttaa tätä kuolinpaidalla. Isoveli yllyttää pikkuveljensä puuhun ja tämä putoaa. Aikamies hioo ruuhesta itselleen morsion. Vihkivedet antaa äänen vanhojen valokuvien hiljaisille pojille, hupakkomaisten siskojen ja vahvojen tätien varjostamille naisille. Se on syvien jokien ja ruokoisten rantojen tunnelmallinen kokoelma, jossa aurinko häikäisee sanojen läpi, ajatuksiin joita ei lausuta ääneen. Siihen, miten vieras aikuisten maailma aikuisellekin on. Miten päiviin ei ole kiire ja silti elämässä on, siihen miten ronskeilta löylypuheet tässä hiljaisuudessa tuntuvat.
Keywords: novellit -- elämänhallinta; symboliikka -- vesi; ulkopuolisuus; riippuvuus -- ihmissuhteet; alistuminen