Odjuret vaknar - Lindholm, Ola.; Åkerlund, Jonas (Stockholm : Bonnier Carlsen, 2016)
Drömfångaren, ett. Andy har förlorat sina föräldrar i en bilolycka. Till slut får han nog av de hemska fosterföräldrarna och rymmer. Länge klarar han sig själv. En morgon väcks Andy av en rödhårig tjej och en storväxt farbror. Det är Isabell och Papi Angel. Familjen Angel är drömdjursfångare som i generationer har tagit hand om barns drömdjur. Men det finns ett ondskefullt drömdjur och det verkar ha drömts fram av Andy själv.
Keywords: Andy, -- (fiktiivinen hahmo); fantasiakirjallisuus; seikkailukirjallisuus; nuortenkirjallisuus; skönlitteratur -- svensk litteratur; romaner; fantasylitteratur; äventyrslitteratur; ungdomslitteratur; flykt; illamående; mardrömmar; drömmar; fantasivarelser; monster; föräldralösa barn -- pojkar; familjehem