komsio; gietkka
Puusta tehdyn rungon toisessa päässä puiset kaaret muodostavat korkean "kuomun", joka suojaa lapsen päätä. Rungosta on murtunut palanen pääpuolelta pois ja kuomun keskikaari puuttuu. Komsio on päällystetty sisnalla. Komsion päälle käännetään nahkaliepeet, jotka suljetaan sivuilla olevien lenkkien kautta kulkevan nyörin avulla (nyöri puuttuu). Jalkopäähän on naulattu sisnanauhat kantohihnan kiinnitystä varten. Kuomun etukaaren päälle on naulattu valko-puna-sininen paulanauha ja kuomun keskisaumassa on kapea punainen verkatere.
Keywords: komsio; kätkyet; tiuhtatyöt; puutyöt; nauhat; nahkatyöt; lastenhoito; kehdot; komsiot