asuinkiinteistö; Tampereen Puuvillatehdas Oy:n vanha konttori

Vinkkelin muotoinen tiilirakenteinen entinen konttori- ja asuinrakennus seisoo kadun kulmassa tontin reunassa ja on erittäin näkyvästi katukuvassa. Piha on tällä hetkellä avointa sorapintaista loivasti nousevaa kenttää jota kuitenkin reunustavat vanhat pihapuut ja viereisen tontin johtajan asunto. Päärakennus on näyttävä osin puhtaaksi muurattua punatiiltä jota rytmittävät kahden kerroksen korkuiset pilasterit. Harkotettu ensimmäinen kerros on kellarin omainen ja matalahko osa julksivusommitelmaa. Pääkerros on 1. varsinainen kerros korkeine ikkunoineen. Pääsisäänkäynti on pilasteriaiheiden kehystämä ja portaikko sisäänkäynnin takana juhlava. Sisäpinnat ovat rapattuja, lattia alkujaan marmorimosaiikkibetonia kuvioituna, kaiteet metallia ja puuta, koristeelliset. Asuinhuoneistojen ovat erityisen hienosti koristeltuja ja juhlavan kokoisia peiliovia klassisaiheisine konsolin varassa olevine otsalistoineen.

Aineiston käyttöoikeudet
julkinen
QR-koodi

Aineistosta vastaa

asuinkiinteistö; Tampereen Puuvillatehdas Oy:n vanha konttori

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Museokeskus Vapriikki
Inventaarionro
Lapinniemenranta 2 / Rauhaniementie 15
Muu luokitus
asuinkiinteistö (kohdetyyppi)
tontti (nykyinen tilatyyppi)
tontti (historiallinen tilatyyppi)
Valmistus
ajoittamaton Lapinniemenranta 2 / Rauhaniementie 15
Verkossa saatavilla siiri.tampere.fi/displayO...0-1968553787
sulje

Vaikuta Finnan kehittämiseen ja vastaa kyselyyn!

Kerro kokemuksistasi ja tarpeistasi

Avaa kysely

Ei kiitos!