Haku

Pikkutähtikukka; huivi; kaulahuivi; villahuivi

Neulekoneella kudottu kasviaiheinen villahuivi, jossa toistuu raitoina kuva-aiheet pienistä tähtimäisistä kukista, lehdistä, pilkuista ja ns. palikoista. Huivi on monivärinen, pääväreinä ovat violetti ja turkoosi sekä vihreän ja oranssin ja roosan eri sävyt. Huivin päihin on neulottu kaksinkertaiset käänteet ja niihin kolme kappaletta pieniä pyöreitä tupsuja. Pitkät sivut on käännetty kapeasti nurjalle käsin pistoin.

Oikeudenhaltija kuva: Suomen käsityön museo
Krediitit *Eerola Pinja , kuvaaja
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY-NC-ND 4.0
QR-koodi

Aineistosta vastaa

  • Suomen käsityön museo

Pikkutähtikukka; huivi; kaulahuivi; villahuivi

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Suomen käsityön museo
Kokoelma
Tekstiilisuunnittelija SIrkka Könösen kokoelma
Inventaarionro
E2509/030
Mitat
pituus: 155 cm
leveys: 23 cm
Merkinnät
merkinnän kuvailu: Sirkka Könönen Liisankatu 17 00170 Helsinki FINLAND Tel & Fax: +358-9-1355 302 100% Wool Tuuletus Vädring recom. Airing recom. Ei hengarissa Ej på galge Do not hang
merkinnän sijainti: pitkässä reunasaumassa nurjalla puolella
merkinnän sisältö: Valkoiselle satiinikankaalle painettu tuotetietoja
merkinnän kuvailu: Reunat voivat kiertyä hieman The edges may curle a little Hinweis: Die Ränder können sich einrollen
merkinnän sijainti: nurjalla puolella tuotelapun alla
merkinnän sisältö: Kiiltäväpintaiselle kangastarralle painettu tekstiä
merkinnän kuvailu: Koko/ Size 22 cm x 161 cm Koodi/ Code Pikkutähti-kukka 367/224 V 1B Ptk 367 301? (304) (305) 370/4 224 I II V 12 A-D EV
merkinnän sijainti: Lappu roikkuu parsinlangalla huivissa hakaneulalla.
merkinnän sisältö: Kartonkiin painettu tuotelappu, jossa lyijykynämerkintöjä tuotetietojen, yhteystietojen sekä pesu- ja hoito-ohjeiden lisäksi.
Valmistus
neule
villa
koneneulottu ammattimainen käsityö
Sirkka *Könönen, suunnittelija
Sirkka Könönen tunnetaan parhaiten värikkäistä, luontoaiheisista neuleistaan. Neuleet materiaaleineen ja kuvioineen olivat kannanottoja luonnon ja ympäristön puolesta. Turhaa tuotetta ei hänen mielestään kannattanut tehdä, joten villa miellytti häntä uusiutuvana ja kaikkien tuhansien käyttökertojen jälkeen lopulta maatuvana materiaalina. Sirkka Könösellä oli taiteellisuuden lisäksi laaja käytännön osaaminen. Hän hallitsi neuleen suunnitteluprosessin kokonaisuudessaan luonnoksista valmiiseen tuotteeseen ja sen huoltoon saakka. Ensimmäiset neuleensa hän valmisti itse, mutta siirsi tuotantoa luomalleen kotineulojien ja -kutojien verkostolle. Työnjako verkoston neulojien kanssa oli toimiva ja Könöselle jäi aikaa neuleiden suunnittelutyöhön. Kotikutojien verkosto kattoi lähes koko Suomen: Uusimaa, Lappi, Pohjanmaa, Kainuu, Pirkanmaa ja Etelä-Karjala.
Aiheet
Luokitus
turkoosi (väri)
roosa (väri)