Haku

Valmentavat esihenkilöt osana henkilöstökokemusta: Case LähiTapiola Pääkaupunkiseutu

QR-koodi

Valmentavat esihenkilöt osana henkilöstökokemusta: Case LähiTapiola Pääkaupunkiseutu

Tämän opinnäytetyön taustalla on kehittämishanke Haaga-Helian ja LähiTapiola Pääkaupunkiseudun kanssa. Kehittämishankkeessa viisi opiskelijaa lähti kukin selvittämään omalla opinnäytetyöllään vastausta kysymykseen, miten voimme muuttaa henkilöstökokemusmittareiden käytännön arjen kehitystyöksi.

Esihenkilön rooli yrityksissä on suuri. Esihenkilö on henkilö, josta otetaan mallia ja vaikutteita. Hänen toiminnallaan ja ajatuksilla on vaikutusta henkilöstöön ja sitä kautta yrityksen toimintaan ja tulokseen. Mitä esihenkilö kokee merkitykselliseksi vaikuttaa myös siihen, miten hän toimeenpanee asioita. Tämän opinnäytetyön keskiössä on valmentava esihenkilötyö. Opinnäytetyön tavoite on saada selville, miten eri tasoiset esihenkilöt kokevat valmentavan esihenkilötyön ja, millaisia hyviä valmentavan esihenkilötyön käytänteitä esihenkilöillä on. Lisäksi tavoitteena on selvittää, miten eri tasoiset esihenkilöt kokevat ja hyödyntävät henkilöstökokemusmittareita osana valmentavaa esihenkilötyötä.

Työssä on käytetty lähestymistapana tapaustutkimusta ja aineiston keruumenetelminä esihenkilöille suunnattua teemahaastattelua sekä sähköistä kyselyä henkilöstölle.

Tuloksista käy ilmi, että valmentavan esihenkilön oppeja ja metodeja toteutuu kaikilla eri esihenkilötasoilla. Tämä näkyy merkitykselliseksi koetuissa asioissa, henkilöstön tuomissa esihenkilöiden hyvissä käytänteissä sekä erilaisten valmentavan esihenkilötyön menetelmien ja avainsanojen tietämyksessä. Täysin yhtenäistä käsitystä eri tasojen esihenkilöillä ei kuitenkaan ole valmentavasta esihenkilötyöstä. Valmentavan esihenkilötyön hyviä käyteitä saadaan sekä henkilöstöltä että esihenkilöiltä itseltään. Sekä henkilöstö että esihenkilöt nostavat esille hyvinä käytänteinä erilaiset yhteydenpitotavat, kuten säännölliset palaverit ja huolenpitosoitot.

Tuloksista vahvistuu se, että esihenkilöiden oman esimerkin voima on suuri. Tuloksista selviää myös, että eri tasojen esihenkilöt kokevat henkilöstökokemusmittarit varsin hyödyllisiksi ja he uskovat henkilöstökokemuksen korreloivan asiakaskokemukseen.

Tallennettuna: