Haku

Turun Cheerleadingseura Smash ry: joukkueenjohtajatoiminnan kehittäminen kasvatuskumppanuuden näkökulmasta

QR-koodi

Turun Cheerleadingseura Smash ry: joukkueenjohtajatoiminnan kehittäminen kasvatuskumppanuuden näkökulmasta

Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli kehittää urheiluseuran joukkueenjohtajatoimintaa kasvatuskumppanuuden näkökulmasta. Tavoitteena oli luoda malli kasvatuskumppanuuden toteuttamiseksi tilaajan eli Turun Cheerleadingseura Smash ry:n joukkueenjohtajien toiminnassa. Opinnäytetyössä tutkitaan, miksi kasvatuskumppanuus pitää tuoda näkyväksi osaksi seuran toimintaa ja miten joukkueenjohtajat voisivat toteuttaa sitä.

Turun Cheerleadingseura Smash ry on turkulainen kilpacheerleadingiin ja cheertanssiin erikoistunut urheiluseura. Seuran visiona on olla toimintansa laadusta tunnettu urheiluseura, jonka urheilijat menestyvät kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Seurassa toimii 25 joukkuetta joissa urheilee yhteensä noin 700 harrastajaa. Kaikkia seuran joukkueita kannustetaan hankkimaan 1-2 joukkueenjohtajaa. Joukkueenjohtajat valitaan harrastajien huoltajista. Joukkueenjohtajat toimivat valmentajien apuna ja tukena käytännön järjestelyissä sekä hallinnollisissa tehtävissä.

Tässä opinnäytetyössä aineistonkeruun menetelminä käytettiin osallistavaa learning cafeeta, verkkokyselyä ja teemahaastatteluja. Aineistoa kerättiin seuran joukkueenjohtajilta, työntekijöiltä, valmentajilta sekä urheilijoiden vanhemmilta. Haastattelut suoritettiin seuran ulkopuolisille joukkueenjohtajatoimijoille.

Tuloksista käy ilmi, että kasvatuskumppanuus näkyy jonkin verran seuran toiminnassa, vaikka sen toteuttamiselle ei ole ollut auki kirjattua mallia. Tuloksista huokui myös tarve kehittää joukkueenjohtajien toimintaa. Kasvatuskumppanuuden näkyväksi tuominen koettiin tärkeäksi, jotta vanhemmilla olisi entistä paremmat mahdollisuudet päästä osallistumaan seuran toimintaan ja sitä kautta tukea lapsiaan paremmin urheiluharrastuksessa.

Opinnäytetyön tuotoksena syntyi vuosikello joukkueenjohtajille kasvatuskumppanuuden toteuttamiseen. Vuosikello mahdollistaa kasvatuskumppanuuden jalkauttamisen urheiluseuran toiminnassa joukkueenjohtajien avulla.

Tallennettuna: