Haku

Lähiruoka osana pitopalvelu Tulikurkku Oy:n ateria-suunnittelua

QR-koodi

Lähiruoka osana pitopalvelu Tulikurkku Oy:n ateria-suunnittelua

Opinnäytetyömme tavoitteena oli suunnitella ja laatia oululaiselle grillikioski Tulikurkku Oy:lle kolme erilaista toimivaa menukokonaisuutta sekä niiden ruokaohjeistukset pitopalvelutoimintaa varten. Yrityksellä on tavoitteena aloittaa pitopalvelutoiminta muun toiminnan ohella kesällä 2012. Suunnittelun lähtökohtana olivat kotimaiset ja puhtaat raaka-aineet. Lisäksi tavoitteenamme oli hyödyntää menukokonaisuuksien laatimisessa lähialueella tuotettuja lähiruokatuotteita.

Perehdyimme huolella ruokaohjeiden laatimiseen ja niihin vaikuttaviin eri tekijöihin. Kiinnitimme huomiota ennen kaikkea suomalaisen- ja lähiruoan käytön mahdollisuuksiin ruoanvalmistuksessa. Tarkastelimme niiden käytön hyötyjä niin taloudellisesta, eettisestä kuin terveydellisestä näkökulmasta katsottuna. Lisäksi haastattelimme ruokaohjeiden suunnittelun ja onnistuvuuden tueksi asiantuntijoita, pitopalveluyrittäjiä. Näitä tietoja ja omia kokemuksia sekä taitoja hyödyntäen suunnittelimme yritykselle valmiit ja käyttökelpoiset reseptit. Menuiden ja ruokaohjeiden toimivuuden varmistamiseksi teimme tuotekokeilut jokaisesta suunnittelemastamme menusta, jotka koemaistatimme kotioloissa muutamalla koehenkilöllä.

Työmme tarkoituksena oli kehittää ja edistää kyseisen yrityksen tarjontaa ja toimintaa sekä helpottaa yrittäjän ja työntekijöiden työskentelyä. Ruokaohjei-den avulla pitopalvelun ruoat ovat onnistuneita ja valmistettava ruoka tasa-laatuista. Valmiit menukokonaisuudet myös auttavat asiakkaan ostopäätök-sen tekemistä. . . Halusimme tarttua kyseiseen toimeksiantoon lisätäksemme omaa osaamis-tamme ruokapalveluja tuottavan yrityksen ateriasuunnittelusta, reseptien laatimisesta sekä yleisistä pitopalveluyrittäjyyteen liittyvistä toimintamalleista. Lisäksi opinnäytetyömme tavoitteena oli syventää ammatillista osaamistam-me ravitsemisalalla sekä sen johto- ja esimiestehtävissä.

Tallennettuna: