Haku

Terassitoiminnan kehittäminen palvelumuotoilun keinoin: Case: ravintola Nuevo

QR-koodi

Terassitoiminnan kehittäminen palvelumuotoilun keinoin: Case: ravintola Nuevo

Opinnäytetyön tarkoituksena oli kehittää ravintola Nuevon terassitoimintaa. Työn tavoitteena oli luoda terassille uusia toimintatapoja ja käytänteitä, joiden avulla palvelun laatu ja asiakaskokemus paranisi, ja henkilökunnan olisi mukavampi työskennellä terassilla. Tavoitteena oli, että terassilta saataisiin karsittua turhat työtehtävät pois, jotta henkilökunnan toiminta olisi ripeämpää ja täten mielekkäämpää.

Ravintola Nuevo on yksi Royal Ravintolat Oy:n ravintoloista. Nuevolla on käytössään kesäisin terassi, jonka toimintaan on kaivattu ehostusta. Nuevo on à la carte –ravintola, jossa on tarjolla espanjalaisia ruokia ja juomia.

Työn toteuttamiseksi oleellisia teoksia olivat Tuulaniemen Palvelumuotoilu (2013) ja Moritzin Service Design (2005) -teokset. Aluksi oli tärkeää perehtyä terassisäädöksiin ja vaatimuksiin. Teoria pohjautuu palveluun liittyviin käsitteisiin, kuten laadukkaaseen palveluun, palvelutapahtumaan, palvelumuotoiluun, asiakasymmärrykseen ja –kokemukseen. Asiakkaista tarvittiin ymmärrystä, sillä asiakas on keskeisessä osassa palvelua.

Opinnäytetyö tehtiin toiminnallisena työnä, ja se toteutettiin palvelumuotoilun menetelmiä käyttäen. Työn tutkimusmenetelminä käytettiin haastatteluja, benchmarkingia, varjostusta ja aivoriihtä. Saatujen tulosten perusteella terassille luotiin palvelupolku, Service Blueprint ja käyttäjäprofiilit. Hanke etenee viisiportaisen mallin, jonka osat ovat asiakasymmärrys ja määrittely (1), tutkimus (2), suunnittelu ja ideointi (3), toteutus (4) ja arviointi (5). Malli on mukaelma Tuulaniemen (2013) ja Moritzin (2005) malleista. Opinnäytetyön lopussa on hankkeen arviointia, jossa pohditaan työn onnistumista. Viimeisessä luvussa on yhteenveto ja johtopäätöksiä työstä.

Tallennettuna: