Haku

Laboratoriotyöpisteiden esittelymateriaali opiskelijoille työelämäharjoittelua varten

QR-koodi

Laboratoriotyöpisteiden esittelymateriaali opiskelijoille työelämäharjoittelua varten

Tässä opinnäytetyössä on laadittu laboratoriotyöpisteiden esittelymateriaali työelämäharjoitteluun meneville opiskelijoille. Esittelymateriaali on tehty HUSLABille, joka on osa HUS Helsingin yliopistollista sairaalaa. Materiaalissa esitellään Helsingin Meilahden sairaalakampuksella sijaitsevat HUSLABin Kliinisen kemian ja näytteenottopalveluiden linjan laboratoriotyöpisteet. Tarve uudelle esittelymateriaalille tuli HUSLABin kautta, koska aiempi esittelymateriaali oli vanhentunut.

Bioanalytiikan tutkinto-ohjelma sisältää kolme työelämäharjoittelua. Opinnäytetyössä käydään tarkemmin läpi bioanalyytikon koulusta sekä työelämäharjoitteluita. Tämä esittelymateriaali on suunnattu opintojen toiseen työelämäharjoitteluun meneville bioanalyytikko-opiskelijoille. auttaa opiskelijoita tutustumaan harjoittelupaikkaan ennakkoon sekä perehtymään hieman organisaatioon ja laboratoriotyöpisteiden toimintaan. Esittelymateriaali voi osittain helpottaa myös laboratorion henkilökuntaa, kun opiskelijalla on jo jonkinlainen ymmärrys siitä, mitä kyseisessä työpisteessä tehdään.

Esittelymateriaalissa esitellään seuraavat HUSLAB-talossa sijaitsevat laboratoriotyöpisteet: näytteiden vastaanotto, immunokemia, päivystys-pienkemia, kemia, erillissaareke, verenkuvat, hyytymistutkimukset, allergiatutkimukset, erikoiskemia, erikoishematologia ja Meilahden tornisairaalan puolella sijaitseva verikeskus. Niistä esitellään työpistekuvaus: työtehtävät, hieman analysaattoreita ja analysointimenetelmiä, tutkimukset pääpiirteittäin, työajat sekä työntekijämäärä. Lisäksi jokaisen työpisteen kohdalla on hyvä kerrata-osio, missä kerrotaan, mitä asioita opiskelijan kannattaa kerrata ennen harjoittelua alkua. Lisäksi esittelymateriaalissa on lyhyt kuvaus näytteenotosta ja Uuden Lastensairaalan laboratoriosta. Ensisijaisesti esittelymateriaalin tieto on kerätty organisaation laatimista työpistekuvauksista.

Tavoitteena on, että opinnäytetyöstä ja sen tuotoksena olevasta esittelymateriaalista hyötyvät sekä harjoitteluun menevät opiskelijat ja uudet työntekijät sekä jo laboratoriossa työskentelevä henkilökunta.

Tallennettuna: