Haku

Laskentatoimen ja rahoituksen suuntautumisvaihtoehdon kehittäminen : Metropolia Ammattikorkeakoulu, Liiketalouden koulutusohjelma

QR-koodi

Laskentatoimen ja rahoituksen suuntautumisvaihtoehdon kehittäminen : Metropolia Ammattikorkeakoulu, Liiketalouden koulutusohjelma

Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli kvantitatiivisen ja kvalitatiivisen tutkimusmenetelmien avulla kehittää Metropolia Ammattikorkeakoulun laskennan ja rahoituksen suuntautumisvaihtoehtoa nykypäivän työelämän tarpeita vastaavaksi.

Toimeksiantajana oli Metropolia Ammattikorkeakoulun liiketalouden yksikkö. Kvantitatiivinen osuus tutkimuksesta toteutettiin lähettämällä kysely sähköpostitse Tradenomiliiton avustuksella 99 valmistuneelle tradenomille silmälläpitäen talouden ja rahoituksen suuntautumisvaihtoehdon kehittämistä. Kyselyn tarkoituksena oli selvittää opintokokonaisuuksien vastaavuutta työelämän tarpeisiin.

Kvalitatiivisessa osuudessa on tutkittu ja vertailtu kolmen muun ammattikorkeakoulun (Oulun seudun ammattikorkeakoulun, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun) liiketalouden koulutusohjelman, laskennan ja rahoituksen suuntautumisvaihtoehdon opintoja yleisesti Metropolia Ammattikorkeakoulun liiketalouden vastaaviin sisältöihin. Tutkimuksen avulla oli tarkoitus selvittää, minkälaisia opintokokonaisuuksia muut ammattikorkeakoulut tarjoavat ja kehittää sen kautta laskennan ja rahoituksen suuntautumisvaihtoehtoa Metropolia Ammattikorkeakoulussa.

Kehitysehdotuksia saatiin kyselyn kautta sekä tutkimalla muita ammattikorkeakouluja. Kyselyn tuloksista ilmeni, että julkishallintoon liittyviä opintoja voisi ottaa mukaa opetukseen. Muutoin Metropolian Ammattikorkeakoulun opetustarjonta vastaa työelämän tarpeisiin. Tutkimuksessa, jossa vertailtiin eri ammattikorkeakoulujen opintoja, johtopäätöksenä on se, että Metropolia Ammattikorkeakoulussa ammattiopintoja on muihin ammattikorkeakouluihin verrattuna vähän.

Tutkimuksen tuloksena on se, että Metropolia Ammattikorkeakoulun tulisi vähentää perusopintojen määrää ja lisätä vastaavasti ammattiopintojen määrää vähintään siihen tasoon, mitä muissakin ammattikorkeakouluissa nyt on tai tarkistaa jakoa eri opintojen kesken.

Tallennettuna: