Haku

Videotuotanto ja digitaalinen markkinointi sosiaalisessa mediassa : case SStv

QR-koodi

Videotuotanto ja digitaalinen markkinointi sosiaalisessa mediassa : case SStv

Opinnäytetyön keskeisenä tavoitteena oli tutkia videoiden tuottamista ja käyttöä markkinointikeinona sosiaalises-sa mediassa. Opinnäytetyöprosessi käynnistettiin yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulun ja Savon Sanomien kanssa keväällä 2015. Opinnäytetyöprosessin aluksi tutustuimme videotuotannon tekniseen puoleen, jonka jäl-keen tutustuimme digitaaliseen markkinointiin etenkin videoiden näkökulmasta.

Videon tuottamisen perusteet jakautuvat kolmeen pääosaan: käsikirjoittamiseen, kuvaamiseen ja editointiin. Nä-mä kolme vaihetta tukevat toisiaan ja niiden saumaton ohjaaminen mahdollistaa parhaimman mahdollisen loppu-tuotteen. Videotuotanto aloitetaan yleensä ideasta, josta työstetään lopullinen käsikirjoitus. Käsikirjoituksen jäl-keen seuraa videon kuvaaminen. Editoinnilla voidaan vaikuttaa suuresti lopullisen tuotteen ulkoasuun ja tarinan kulkuun. Vaikuttava, mielenkiintoinen ja vaihderikas tarina onkin yksi tärkeimmistä keinoista koukuttaa katsoja seuraamaan video loppuun asti.

Nykypäivänä digitaalinen markkinointi ja sosiaalinen media ovat yrityksille helpoin keino tavoittaa suuri ja markkinointisuunnitelmaansa sopiva yleisö. Videomarkkinointi yleistyy hurjaa vauhtia ja tämän vuoksi esimerkiksi hakukonejätti Google nostaa alustallaan julkaistuja videoita usein yleisimmäksi hakutulokseksi. Tämän vuoksi yritysten on tärkeää kehittää verkkomarkkinointiaan tehokkaasti koko ajan muokkautuvan sosiaalisen median mukaisesti. Sosiaalinen media mahdollistaa yrityksille helpon ja edullisen markkinointikeinon, jonka suosio perustuu materiaalin nopeaan kiertoon kuluttajien keskuudessa. Yrityksillä on myös mahdollisuus vastata niin positiiviseen kuin negatiiviseenkin palautteeseen nopeasti, osallistua asiakkaiden ongelmiin sekä ylläpitää, kasvattaa tai uudelleenrakentaa luottamusta asiakkaiden sekä yrityksensä välillä.

Videot ovat tuoneet markkinointiin uusia alustoja sekä uusia ammatteja. Esimerkiksi videopalvelu YouTube mah-dollistaa käyttäjilleen ansaitsemisen etenkin mainostulojen kautta. Tämän vuoksi esimerkiksi videobloggaus eli vloggaus on ilmiönä jatkuvasti kasvava etenkin ulkomailla, mutta myös Suomessa. Vloggaus on tuonut kyseiset videoiden tuottajat kasvaneen julkisuuden vuoksi myös esimerkiksi osaksi televisiota ja radiota.

Opinnäytetyö on toiminnallinen, sillä valmistimme Savon Sanomien nettitelevisio SStv:lle kaksi videota, joihin kirjallinen osuus perustuu. Opinnäytetyömme tarkoituksena oli näin ollen myös koota kokemustemme perusteella kehitysehdotuksia kyseiselle videopalvelulle ja siihen kuuluville tahoille. Tehdyistä ehdotuksista käy esimerkiksi ilmi, että Savon Sanomat voisi kehittää markkinointiaan näkyvämmäksi ja aggressiivisemmaksi kerätäkseen suurimman mahdollisen yleisön tuottamilleen videoille.

Tallennettuna: