Haku

Molekyylejä, kaikkialla! : Elintarvikekemiaa käytännönläheisesti

QR-koodi

Molekyylejä, kaikkialla! : Elintarvikekemiaa käytännönläheisesti

Elintarvikekemian ymmärtäminen on olennainen osa ruokatuotantoprosessia. Eri raaka-aineiden ominaisuuksien tunteminen mahdollistaa uusien ja parempien tuotteiden kehittämisen. Opinnäytetyön tarkoituksena oli tehdä elintarvikekemian opiskelusta helpommin lähestyttävää ja mielekkäämpää toiminnallisen opiskelun kautta. Tavoitteena oli toteuttaa työpaja, johon kuului toiminnallinen osa ja teoriaosuus. Työpaja toteutettiin yhdelle ryhmälle osana Savonia-ammattikorkeakoulun matkailu- ja ravitsemisalalla järjestettävää Kulinaariset työpajat-kurssia. Opinnäytetyön teoriaosuus käsittelee tyypillisimpiä ruoanvalmistuksessa esiintyviä ainesosia ja rakenteita; rasvoja, hiilihydraatteja, kolloideja, värejä. Opinnäytetyön käytännön osuuden luennot pohjautuvat työn teoriaosuuden aiheisiin. Käytännön osuudessa on kuvattu työpajojen suunnitteluprosessi toteutuksineen ja tuloksineen. Käytännön osuuteen liittyy myös työpajoissa valmistettavien tuotteiden kehitysprosessi. Tuloksiin on kerätty osallistujien kirjallinen palaute. Kehitysehdotuksia tuli eniten teorian ja käytännön yhdistämisestä sekä käytännön määrästä. Vastaavanlainen työpajakokonaisuus voidaan toteuttaa jatkossa pidemmälle vietynä versiona.

Tallennettuna: