Haku

Luovan ihmisen juoksukoulu : Työkaluja luovan alan pienyrityksen kehittämiseen ja johtamiseen

QR-koodi

Luovan ihmisen juoksukoulu : Työkaluja luovan alan pienyrityksen kehittämiseen ja johtamiseen

Tarkastelemme opinnäytetyössämme sitä, miten luovan alan yrityksen ydintoimijat, luovat ihmiset, taiteen ammattilaiset, saataisiin toimimaan tuloksekkaammin. Koimme jonkin olevan vialla: teemme paljon työtä, mutta saavutamme yllättävän vähän taloudellista hyötyä. Mutta mikä olisi ratkaisu? Keskitymme luovaan alaan ja taiteilijuuteen siksi, että se on meille tuttu kenttä ja esimerkeissämme ovat luovalta alalta, omasta yrityksestämme.

Opinnäytetyömme paikallistaa luovan alan organisaation toiminnan kipupisteet ja pyrkii etsimään konkreettisia ratkaisuja ongelmiin. Aluksi esittelemme opinnäytetyömme toimintaympäristön: taustoitamme kysymyksenasettelua luomalla silmäyksen luovaan alaan ylipäänsä. Seuraavaksi pohdimme elokuva-alan erityispiirteitä ja miten ne näkyvät omassa organisaatiossamme. Käymme myös läpi esimerkkien kautta, millaisia luovia ihmisiä omassa ydintiimissämme on, ja miten heitä tai itseämme tällä hetkellä johdamme.

Kolmannessa luvussa rajaamme tutkimusongelman niin, että innovaatiotyö tuottaa vähitellen myös arvonlisäystä yritykselle. Tutkimme havainnoivan toimintatutkimuksen menetelmin omaa organisaatiotamme ValoAurinko-konsernia. Neljäs luku esittelee käyttämämme tutkimusmenetelmän ja aineiston ja viidennessä luvussa esitämme ratkaisumallin siihen, miten luovaa ihmistä johdetaan.

Ratkaisumallimme on Luovan ihmisen juoksukoulu. Juoksukoulu sisältää konkreettisia työvälineitä luovista yksilöistä koostuvan, innovaatiosta liiketoimintaa tekevän yrityksen johtamiseen. Lopuksi pohdimme, mitä työvälineitä olemme jo ottaneet itse käyttöön, miten ne ovat vaikuttaneet työhömme ja toimintaamme sekä miten kehittämisprosessimme näkyy organisaatiossamme 14 kuukautta kehittämishankkeen aloittamisen jälkeen, maaliskuussa 2013.

Tallennettuna: