Haku

FC Haka fanituotemyynnin ostokäyttäytymisen tarkastelu

QR-koodi

FC Haka fanituotemyynnin ostokäyttäytymisen tarkastelu

FC Haka on Suomen toiseksi menestynein urheiluseura. Seura on perustettu jo vuonna 1934, monia erilaisia tilanteita on tullut eteen seuran historiassa. On voitettu mestaruuksia, on notkahdettu konkurssin partaalle ja jälleen noustu. FC Haka pelasi seitsemän kauden ajan Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Miesten Ykkösessä, vuodet olivat haasteellisia, mutta vuonna 2019 tapahtui kaikkien toivoma käänne, nousu takaisin Veikkausliigaan. Haka on aina tehnyt pitkäjänteisesti töitä tulevaisuuden eteen, mutta vuonna 2019 nousun jälkeen Hakan toimintaa lähdettiin kehittämään toden teolla.

FC Haka haluaa kehittää palveluitaan, jotta pystyy palvelemaan kannattajiaan paremmin. Osa palveluita on fanituotemyynti. Vasta muutaman vuoden ajan fanituotemyyntiin on alettu kiinnittämään tarkemmin huomiota. Vuonna 2020 kesällä Haka avasi fanituotteiden verkkokaupan, joka oli vastaus suureen kysyntään. Kaikki kannattajat eivät asu Hakan kotikaupungissa Valkeakoskella tai edes lähelläkään Valkeakoskea. Fanituotemyynti ei parane ja kehity ellei sen eteen tee selviä eteenpäin vieviä askeleita. Opinnäytetyön aiheen mukaisesti lähdin tutkimaan fanituotteiden kiinnostavuutta, verkkokaupan ostoprosessin toimivuutta ja kuulemaan ideoita tulevaisuuden kehittämistä varten.

Opinnäytetyön tavoitteen ja tarkoituksen mukaisesti loin strukturoidun kyselyn eli määrällisen tutkimuksen FC Hakan verkkokaupassa asioineille. Kysely toteutettiin etukäteen mietityllä kysymysten järjestyksellä. Kyselyyn vastanneita oli 112 henkilöä, joten vastauksista saatiin hyvää otantaa opinnäytetyön tavoitetta varten. Kyselyn vastaukset käsiteltiin numeerisina kokonaisvaltaisina tuloksina pois lukien kyselyn vapaat kentät.

Toteutetun tutkimuksen myötä opinnäytetyön tavoite toteutui. FC Haka sai laajalti vastauksia ostoprosessin toimivuuteen, missä Haka on onnistunut ja jossa on kehittämisen varaa. Fanituotevalikoiman osalta tuli palautteita, joita Haka ei ollut aikaisemmin saanut, liittyen tuotteiden laadukkuuteen ja valikoiman toiveisiin. Esiin nousseista ehdotuksista Haka pystyy toteuttamaan tulevaisuudessa. Tutkimuksen tuloksena syntyi, että kannattajat haluavat ennemmin laatua kuin määrää.

Tallennettuna: