Haku

Kilterin koulu; Iskostie 8; Vantaa

Kilterin koulu on vuonna 1988 valmistunut arkkitehtitoimisto Perko & Rautamäen suunnittelun tuloksena. Rakennuksen postmoderni suunnittelu ja toteutus ovat olleet aikansa kunnianhimoista arkkitehtuuria, jossa yhdistyvät julkisivun ympäristötaideteos ja koulun välttämättömät toiminnot.

Koulurakennus koostuu monitahoisesta, vaaleasta rakennusmassasta, jota rytmittävät päätykolmio- ja pyramidiaiheet, julkisivun vaakaraidoitus ja kattopellityksen mintun vihreä aksenttiväri. Rakennuksessa on selkeä pääsisäänkäynti, jolle suurikokoinen harjakattoinen, kolmiaihetta toistava katos johdattaa. Julkisivua koristaa kahitiilireliefi, jossa tiilen ladontaa vaihtamalla on saatu aikaan vaihtelevuutta ja koristeellisuutta kolmio-aihetta mukaillen. Julkisivun taideteoksen (Pyramidien arvoitus) on suunnitellut taiteilija Jukka Mäki. Julkisivureliefi on tulos kilpailusta, jolla etsittiin taiteilijaa ja teosta toteuttamaan ympäristötaideteos julkisivuun yhteistyössä arkkitehtien kanssa.

Kilterin koulun julkisivussa ja sisätiloissa on tehty hyvin vähän mitään muutos- tai korjaustöitä, jotka olisivat vaikuttaneet sen yleisilmeeseen, väritykseen tai materiaaleihin. Rakennus kuuluu sijainniltaan ja arkkitehtuuriltaan Myyrmäen keskustan 1980- ja 1990-luvun rakennusvaiheen keskeisimpiin rakennuksiin.

QR-koodi

Aineistosta vastaa

  • Vantaan kaupunginmuseo

Kilterin koulu; Iskostie 8; Vantaa

Tallennettuna:
Aineistotyyppi
Rakennus
Organisaatio
Vantaan kaupunginmuseo
Tunniste
1034213419 (pysyvä rakennusnumero)
Valmistus
1988 (Arvioitu valmistumisaika)
Vantaa, Iskostie 8, Myyrmäki 15
Suunnittelu
Suunnitteluaika ajoittamaton
Arkkitehtitoimisto Perko & Rautamäki, Alkuperäinen pääsuunnittelija

Suunnitteluaika ajoittamaton
Reijo Perko, Alkuperäinen pääsuunnittelija
Käyttö
511 Yleissivistävien oppilaitosten rakennukset, Katselmuksessa todettu käyttötarkoitus

511 Yleissivistävien oppilaitosten rakennukset, Alkuperäinen käyttö
Aiheet
Luokitus
Rakennus (aineistotyyppi)