Pakkaspäivä Varkaudessa - Hyvärinen, Eero
Pastellimaalaus paperille, talvinen pakkaspäivän näkymä Varkauden tehtaille. Kommilan suunnasta nähtynä vasemmalla siintävät massatornit vieressään alempana kellotorni, oikealla puolellaan kolme tehtaan piippua, jotka hallitsevat kaupunkisilhuettia voimakanavan varrella. Piippujen vieressä matalampana happotorni. Suuri, kapeahko ja korkea kuvamuoto, matala horisontti.
Keywords: voimakanavat; Varkaus (kaupunki); Varkauden tehtaat; tehtaat; piiput; pastelli; paperiteollisuus; massatornit; massa- ja paperiteollisuus; maalaus (taiteellinen luonti); happotornit