Esinevakuusoikeuden perusteet - Tammi-Salminen, Eva (Helsinki : Talentum Pro, 2015)
Teos on tutkimuksellinen yleisesitys esinevakuuksiin luotonannossa liittyvistä oikeudellisista kysymyksistä. Teoksen tavoitteena on antaa lukijalle yleiskuva siitä, miten omaisuutta voidaan käyttää luoton vakuutena ja luoda siten perusedellytykset arvioida vakuusvelkojan asemaa.
Alkusanat -- Lyhenteitä -- I Esinevakuusoikeuden keskeisiä kysymyksiä -- 1 Johdanto -- 2 Esinevakuusvelkojan erityisasema ja sen perusteet -- 3 Esinevakuusoikeuksien keskeisiä periaatteita ja vakuustyyppien systematisointia -- II Esinevakuustyyppejä -- 1 Panttioikeus – esinevakuuden perustyyppi -- 2 Yrityskiinnitys – epätyypillinen panttioikeus -- 3 Omistuksenpidätys – kauppahintasaatavan erityinen turvaamiskeino -- 4 Rahoitusleasing – vuokrausluotto -- 5 Vakuusluovutuksesta ja sale and lease back -järjestelystä -- Lähteitä -- Oikeustapaushakemisto -- Asiasanahakemisto.
Sisältää bibliografisia viitteitä ja hakemiston.
Julkaistu myös verkkoaineistona.
Keywords: esineoikeus; luotonanto; panttijärjestelmät; vakuudet; luovutus; esineoikeus; pantit; luotonanto; yrityskiinnitys; panttijärjestelmät; omistuksenpidätys; vakuudet; leasing; luovutus; rahoitus; pantit; oikeusasema; yrityskiinnitys; velkoja; omistuksenpidätys; velkasuhteet; leasing; saamisoikeus; rahoitus; leasing -- rahoitus; oikeusasema; luovutus -- vakuudet; velkoja; oikeusasema -- velkoja; velkasuhteet; esineoikeus -- vakuudet; saamisoikeus; vakuudet -- lainsäädäntö; lainsäädäntö; pantit -- vakuudet; panttaus; panttaus; rahoitus -- leasing