Haku

Quality Management Differences in a Cross-Cultural Alliance

QR-koodi

Quality Management Differences in a Cross-Cultural Alliance

Laadunohjauksen eroavaisuudet kansainvälisessä allianssissa

Viimeisimpien vuosien aikana kansainvälisten allianssien määrä on lisääntynyt. Useimmat allianssit tavoittelevat synergiaetuja yhdistämällä partneriensa voimavarat yhteen. Yhteistyö ei kuitenkaan aina ole mutkatonta, varsinkaan, jos allianssipartnerit ovat lähtöisin eri maista. Tämä diplomityö tutkii kansainvälistä allianssia eurooppalaisen ja japanilaisen yrityksen välillä ja yrittää selvittää, miten nämä kaksi yritystä eroavat toisistaan laatujohtamisessa.

Tämän diplomityön tutkimusongelmana on selvittää, miten kansainvälisen allianssin sitoneet kaksi yritystä eroavat toisistaan laatufilosofian suhteen sekä tavassa, jolla laatu on implementoitu organisaatioon. Lisäksi yritetään tutkia, miten nämä erot vaikuttavat itse yhteistyöhön. Kirjallisuustutkimuksen avulla pyritään tunnistamaan syitä, joilla eroavaisuuksia voitaisiin osaksi selittää. Ongelmaan pyritään vastaamaan käyttäen apuna kahta tapaustutkimusta, jotka keskittyvät allianssipartnerien yhteis- ja ristikkäishankintaan. Lisäksi näiden kahden yrityksen organisaatioita ja laatupolitiikkaa verrataan toisiinsa.

Tutkimuksen tuloksena havaittiin, että allianssipartnerit eroavat toisistaan laatufilosofisesti kolmella tavalla. Ensinnäkin yrityksillä on erilainen lähestymistapa spesifikaatioihin. Lisäksi toisen yrityksen huomattiin olevan proaktiivisempi toimintatavoissaan. Yrityksien epävarmuuden sietokyvyn havaittiin myös olevan erilainen. Enimmäkseen näistä eroavaisuuksista on seurannut erimielisyyksiä sekä tyytymättömyyttä yritysten välillä. Ongelmista syntyneet kustannukset ovat estäneet yrityksiä saavuttamasta suurinta mahdollista hyötyä yhteistyöstä. Edellä mainittujen seikkojen pohjalta tutkimuksessa ehdotettiin keinoja, joilla allianssipartnerit voisivat parantaa yhteistyötään. Yrityksien johdon pitää ymmärtää toistensa kulttuuritaustat, ottaa huomioon erot markkinoissa ja varmistaa, että yhteistyöprojekteissa sekä työntekijöillä on tarpeeksi motivaatiota ja voimavaroja tehdä yhteistyötä.

Diplomityössä esitetään jatkotutkimuskohteiksi kahta vaihtoehtoa, jotka ovat kyseisen allianssin syvempi tutkiminen ja yritys yleistää tämän tutkimuksen tuloksia laajempaan mittakaavaan.

Tallennettuna: